Vegan Cherry Chocolate Cake Oppskrift

Cherry Chocolate Cake

Den 4. juli tok jeg noen biter av en scrumptious kirsebær sjokoladekake laget av en av mine favoritt slektninger. Jeg ba om oppskriften, og hjertet mitt sunket litt da jeg fant ut at hennes hemmelige ingredienser var en boks av djevelens matkakeblanding og hermetisert kirsebærpai-fylling.

En og et halvt år senere kjøpte jeg en massiv pose med mørke røde kirsebær, laget et par fantastiske kirsebærarugula salater, og ønsket å lage en dessert med resten. Minner om min fetters kirsebær sjokoladekake kom tilbake til meg og lurte på om jeg kunne lage en sunnere versjon. Jeg var litt smurt ut etter å ha spist hele Blackberry Peach Galette, så jeg søkte etter en vegansk sjokoladekake oppskrift. Den første siden av google-resultatene inneholdt flere referanser til Moosewood Restaurants oppskrift, og mange raving vurderinger. Oppskriften har mye å gjøre for det: det er vegansk, lett å lage, og krever ingen uvanlige ingredienser. Jeg ble solgt.

Jeg byttet hele hvete bakverk mel for all-purpose mel, lagt litt mandel ekstrakt i stedet for noen av vanilje ekstrakt og blandet i over et pund kirsebær. Hellingen i eplecidereddik føltes som å utføre et kjemisk eksperiment. Batteren skummer opp! Når kaken er avkjølt, avkjølte jeg den med ren semi-søt sjokolade og drykk den med pulverisert sukker. Jeg tok kaken til frokost klubben og vennene mine elsket det!


Denne dekadente sjokoladekirsebærkake blir gjort sunnere med hele hvetemel og friske kirsebær. Det er vegan også, men du trenger ikke å fortelle!

ingredienser

 • 1 ½ kopp hel hvete bakverk mel
 • ⅓ kopp usøtet kakaopulver
 • 1 teskjeer natron
 • ½ teskje salt
 • 1 skarp kopp rå (turbinado) sukker
 • ½ kopp smeltet kokosnøttolje eller kvalitet vegetabilsk olje
 • 1 kopp kaffe (jeg blandet en pakke Starbucks VIA instant kaffe med kaldt filtrert vann, du kan også bare bruke 1 kopp kaldt vann)
 • 1 ts vanilje ekstrakt
 • ½ teskje mandel ekstrakt
 • 2 ss cider eddik
 • 1 ¼ pund mørke kirsebær (omtrent nok kirsebær til å dekke bunnen av kakepannen)

Bruksanvisning

 1. Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit.
 2. Hell kirsebærene. Jeg investerte i denne kirsebærpitteren og det gjør pitting kirsebær omtrent like enkelt som det kan være.
 3. Linj bunnen av pannen med pergamentpapir. Jeg brukte en 9 tommers non-stick springform panne, noe som gjorde at kaken ble fjernet.
 4. Pisk mel, kakaopulver, natron, salt og sukker direkte inn i kakepannen.
 5. I en målebøtte måles og blandes olje, kald kaffe (eller kaldt vann og Starbucks VIA), mandelekstrakt og vaniljeekstrakt.
 6. Hell de flytende ingrediensene i bakepannen og bland smeten med en gaffel eller en liten visp til den er glatt.
 7. Tilsett eddik og rør raskt. Du vil se bleke hvirvler i smeten som eddik reagerer med natron. Rør til eddik er jevnt fordelt gjennom smeten.
 8. Bland i kirsebærene med minimal omrøring. Jeg stakk kirsebærene ned i smeten med fingeren.
 9. Bake i 35 minutter, eller til en tannpirke satt i midten kommer ut ren. Sett til side for å avkjøles.

Merknader

Tilpasset fra Moosewood Restaurant.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: