Enkel geitost og eggskiv med friske erter og dill

Enkel geitost og eggskiv med friske erter og dill

Jeg har det bra i morges. Jeg har ikke følt meg så varm de siste dagene, så jeg la merke til. Jeg er ikke sikker på om mine tvetydige symptomer har blitt forårsaket av allergi eller en feil, men! Jeg er på jakten. Ikke mer ettermiddags lur for meg. Min mor ville fortelle deg at jeg sluttet å ta lur i en alder av to (min stakkars mor), så det er virkelig et uvanlig fenomen for meg å sove om dagen.

Jeg har også unngått kjøkkenet så mye som mulig, og når magen min begynner å knuse, kaster sammen en-servering måltider som ikke forlater et familiedrevet rot for å rydde opp. Det har vært en god påminnelse om at enkle, raske og sunne oppskrifter alltid er nødvendig og verdsatt.

Denne egg-på-toast oppskriften er nettopp det. Det er super enkelt og klart i ti minutter. Du kan forberede eggene dine, men du vil-kryptert, stekt, selv poached. Rist brødet ditt og slather på en sunn mengde geitost (eller knust avokado, ricotta, hummus). Forbered noen grønnsaker for å gi en frisk komponent (jeg brukte erter til en vårversjon, men kan ikke vente med å prøve skivede arvestomater i sommer). Topp med egg, salt og pepper, og en sprinkling av friske urter. Jeg valgte dill fordi jeg virkelig elsker dill, men noen løvrike urt vil gjøre, som basilikum, persille, mynte, koriander eller grønt. Og du er ferdig!

Jeg kommer til å holde denne posten kort, men her er noen anbefalte lesninger som har fått hjulene mine å snurre i det siste: Zosia Mamet på hvorfor hun ikke vil lene seg inn, takk og kate arends på å bli sane på internett.

Jeg har også ment å fortelle deg om min virkelige venn Jenniphers nye bok, kalt The Anti-Diet: 10-Minute Fixes for å få kroppen du vil ha, og et liv du vil elske. Jeg dro til hennes boksignatur og ønsket å gi henne en høy fem hver gang hun leser fra boken – det handler om å elske deg selv og ta godt vare på deg selv, med praktiske tips om hvordan du kommer dit. Jeg skulle ønske at noen hadde gitt meg denne boken på college.

Geostost slathered på fullkornsrøtter, toppet med egg (stekt eller kryptert) og sprinkling av friske erter og urter. En enkel frokost eller noe som helst av dagen.

ingredienser

Per toast

 • 1 stykke solid fullkornsbrød
 • 1 ½ gram geitost, mykgjort
 • 1 egg, stekt eller 2 egg, kryptert
 • Håndfulle friske erter
 • Lett sprinkling av hakket frisk dill (eller mynte, grønt, persille eller basilikum)
 • Havsalt, å smake
 • Friskjord svart pepper, etter smak

Bruksanvisning

 1. Ta en liten gryte med vann for å koker for erter. Skiv brødet ditt. Spred en generøs mengde geitost på toppen (hvis geitenosten ikke sprer seg lett, overfør den til en varmeboks og mikrobølgeovn i 10 sekunder).
 2. Når vannet er kokende, slipp i erter og kok til skarp-øm, ca 90 sekunder. Tørk ertene og send dem tilbake til potten.
 3. Hvis du planlegger å steke egget ditt, dryss de kokte erter på geitosten og trykk forsiktig ned på erter så de holder seg fast.
 4. Forbered egget / eggene dine etter ønske. Hvis du krypter eggene, krydse eggene med salt og pepper før du smaker, og kast i en håndfull erter før eggene settes.
 5. Overfør de kokte eggene på toppen av geitost-dekket toast. Topp med en liten dryss av hakkede friske urter, salt og pepper.

Merknader

Oppskrift inspirert av hva skal jeg spise til frokost i dag.
Gjør det meierifritt: Sub avokado, knust med et dryss av salt, for geitosten.
Endre det: Erter er bare en vårvariasjon på denne geitost og eggskål! Om sommeren går jeg på toppen av toast med skiver med heirloomtomater og et dryss av hakkede basilikum. På høsten og vinteren vil jeg prøve den med stekt vinterkvash og stekt salvie.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: