Pesto Freekeh med Grillet Ananas Skewers

Freekeh med Basil-Cilantro Pesto og Grillet Ananas Skewers

Dette innlegget blir brakt av Bobs Red Mill.

Har du fortsatt dårlige drømmer om å glemme skaperkombinasjonen din på skolens første dag? Eller din timeplan? Jeg gjør. Noen ganger, i mine drømmer, blir campus til en gigantisk labyrint, og jeg kan ikke komme fra ett sted til et annet uten å møte hindringer overalt underveis.

Jeg har like dårlige drømmer om å vente tabeller. Jeg kan ikke gjøre det til datamaskinen for å legge inn mine bestillinger og våkne opp og rope, "SIDE SALAD!"

Slik var tilfellet med denne oppskriften. Etter to halv-vellykkede oppskriftstester gjorde jeg en tur til butikken for å legge opp til finalen. Jeg ambisiøst fylte kurven min med råvarer for fremtidige fotografer og ledet hjem for å ta Cookie på en tur.

Kort tid etter begynte ryggen min vondt. En time senere, kulderystelser. Jeg trakk meg til sengs med et ekstra teppe og våknet neste morgen i en feberaktig, mummifisert tilstand. Oppskriftstest ble satt på vent for en dag mens jeg sov på sofaen med min firebente sykepleier.

Merkelig, og heller mirakuløst, ble jeg nesten helbredet neste dag. Men jeg var ute av basilikum. Jeg hoppet inn i bilen min for å gå til butikken igjen. Min bil ville ikke starte. (Jeg glemte å slå av et innvendig lys etter at mitt siste kjøpesentre besøk, tilsynelatende.) "Ikke noe problem, jeg skal bare hoppe på sykkelen min," tenkte jeg. Mine dekk var flate. Foiled igjen!

Universet har spilt triks på meg denne uken. Takket være et solidt immunsystem og en hjelpsom venn, er jeg endelig tilbake i virksomheten og glad for å si at denne endelige oppskriften er en suksess. Du kan bare ikke gå galt med varme hele korn kastet med lyse, dristige pesto, toppet med søte og salte grillede grønnsaker og frukt.

Jeg er slathering pesto på omtrent alt i sommer, og for det er jeg ikke lei meg. Jeg valgte å slather det på freekeh denne gangen. Freekeh er en gammel stamme av hvete som er bemerkelsesverdig høy i fiber og annen godhet. Jeg elsker freekeh fordi det kokker opp i tjuefem minutter og har en herlig couscous-lignende tekstur. Jeg gikk inn i mer detalj om det i denne israel-inspirerte stekt blomkålskålen i høst, hvis du vil sjekke det ut.

Bobs Red Mill er min go-to kilde for freekeh. Deres organiske freekeh er tilgjengelig online og i noen butikker. La oss alle begynne å be om freekeh på våre lokale dagligvarebutikker, slik at de lager opp! Hvis du ikke finner freekeh eller trenger et glutenfritt alternativ, tror jeg quinoa ville være en fantastisk erstatning. Farro ville også være fint, hvis du ikke trenger det å være glutenfritt. Alt du trenger å gjøre er å lage hele kornet ditt i henhold til pakningsanvisninger og rør i pesto. Ta da!

Varm freekeh kastet med fet basil-cilantro pesto, serveres med grillet ananas og paprika. Denne enkle parabolen er full av smak og så bra for deg! Hvis du ikke finner freekeh, lag en annen helkorn (som farro eller quinoa) for å pakke retninger, så kast med pesto. Oppskrift gir 4 porsjoner.

ingredienser

Freekeh og spyd

 • 1 ¼ kopper freekeh
 • 2 kopper cubed frisk ananas (ca 1 liten ananas, skiver i 1-tommers biter)
 • 1 medium rød paprika, podet og skåret i ca 1-tommers firkantede stykker
 • 1 liten rødløk, begge ender hakket av og deretter skåret inn i kiler ikke bredere enn paprikabitene
 • 2 ss ekstra virgin olivenolje
 • Salt og ferskt svart pepper
 • Valgfritt, men anbefalt: ½ kopp smuldret fetaost, til garnering (utelat for vegan / meierifritt måltid)

Basil-Cilantro Pesto

 • ⅓ kopp rå pepitas (grønn gresskarfrø)
 • ½ kopp pakket fersk basilikum
 • ½ kopp pakket fersk koriander (eller mer basilikum)
 • 2 fedd hvitløk, grovhakkede
 • 2 ss fersk lime juice (ca 1 medium lime, juiced)
 • ½ teskje finkornsalt
 • ⅓ kopp ekstra jomfruolje

Bruksanvisning

 1. Hvis du skal bruke trespyd, sug 8 spyd i vann i 20 minutter før grilling. Jeg brukte disse rustfritt stålspydene i stedet.
 2. I en liten, bunnpotte, ta 2 ¾ kopper vann til å koke. Legg til freekeh, dekk og reduser varmen til middels lav. Reduser varmen som nødvendig for å opprettholde en mild simre og kok til vannet absorberes mest, ca 20 til 25 minutter. Fjern fra varme og la freekeh hvile, dekket, i 5 minutter.
 3. Forvarm grillen til middels varme. Kombiner den tilberedte ananas, paprika og løk i en mellomstor blandingskål. Drikk i 2 ss olivenolje og dryss med salt og pepper. Toss til stykkene er lett belagt i olje, og trå dem på spydene dine, vekslende mens du går. Du bør ha nok til å spise 8 spydder.
 4. Plasser hver spyd på grillen. Kok, snu 90 grader når undersiden har utviklet gode grilllinjer, til merket og ømt, ca. 10 til 15 minutter. Forsiktig overfør spydene til en tilberedt tallerken når de er ferdige.
 5. For å forberede pesto skal du først skive pepitasen i en liten skillet over middels lav varme til de er duftende og gjør små poppelyder, ca 3 til 5 minutter. Overfør dem til bollen av en liten matprosessor eller blender. Tilsett basilikum og koriander, hvitløk, limejuice og salt. Sett på lokket og prosess til urter er finhakket, skrap deretter ned sidene. Behandle igjen når du drikker i olivenoljen og fortsett behandlingen til blandingen er godt blandet.
 6. Rør pesto i kokte freekeh og krydre med salt og pepper. Del freekeh i 4 boller og topp med smuldret feta, hvis du vil. Server med 2 spyd hver.

Merknader

Pesto tilpasset min cilantro-pepita pesto.
Gjør det glutenfritt: Erstatt quinoa for freekeh (du må bruke dobbelt så mye vann som quinoa og juster tilberedningstiden, se veibeskrivelse her.)

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: