Vegetar Arugula og Black Bean Tacos

Frisk Arugula og Black Bean Tacos med Syltetrad Radise og Feta

Denne uken har vært en doozy. Store beslutninger har skjedd for min dom og, som vanlig, har jeg slitt meg for å gjøre meg opptatt. Jeg liker muligheter, ser du. Jeg liker følelsen av ubegrenset potensial. Narrowing mine alternativer gjør meg nervøs. Så nervøs at jeg finner meg selv å klikke gjennom side etter side av J. Crews siste salg og nå for ekstra store glass vin i forsøk på å unnslippe alt. Jeg ser hva du prøver å gjøre der, ubevisst selv.

En annen merkelig form for eskapisme? Gjør et rot av rester på kjøkkenet. Jeg liker å forsøke å kaste en haug med forskjellige rester i en bolle og håper at jeg kommer til å skje over en magisk kombinasjon. Disse tacos er en av de sjeldne kombinasjonene som er verdt å dele.

På oppdagelsestidspunktet hadde jeg nettopp kommet tilbake fra matbutikken, men de fleste ingrediensene mine var bestemt for fremtidige oppskrifter. Jeg grep noen arugula, varmet noen svarte bønner, og kastet i noen feta og raske syltetradis. Jeg kastet alt dette i jalapeño-lime dressing og tok en bit. Eureka! Jeg var på noe.

Da varmet jeg opp en mais tortilla og fylte den full av salat. Hvem visste at arugula ville lage en perfekt taco? Det er krydret, skarpt, peppert – jeg burde ha kjent det.

Jeg hadde ærlig talt ikke tenkt å snu mine raske radikaler i en todelt serie, men de skarpe, vinegary, krydret skivede radikene er det perfekte komplementet til varme sorte bønner og arugula. De resulterende tacos er friske og lette, men likevel fylling. Dette er et 30-minutters måltid (syltet urter er ikke inkludert) som jeg ofte vil se på. Jeg håper det blir en stift i huset ditt også.

Et par notater før du kommer i gang: Hvis du planlegger å ha rester, må du bare kle på mengden arugula du har tenkt å konsumere i en sittende. Eddiken i dressingen bryter ned bladene og du vil ikke ha wilty arugula i disse tacos. Også, hvis du ikke har tid for syltet radise (de er super raske til å lage!), Bruk bare tynt skiver, friske reddiker og tilsett litt varm saus.

Og hei, hvis du lager denne oppskriften hjemme, vil du gjøre meg en lykkelig blogger og snap et bilde? Merk det #cookieandkate så jeg kan se det på Instagram! Jeg elsker å se hva du har matlaging. Du kan sjekke ut hvilke andre lesere som har gjort å lage her!

Frisk, lett, men likevel fylt tacos laget med cumin-krydret sorte bønner, toppet med lime og jalapeño-kledd arugula, hurtigplukkede radiser, avokado og feta. Oppskrift som skrevet nedenfor gir 8 tacos.

ingredienser

Jalapeño-lime dressing

 • 3 ss olivenolje
 • 3 ss fersk lime juice (ca 1 stor lime)
 • 1 ss hakket jalapeño (ca. 1 medium jalapeño), membraner og frø fjernet
 • ½ ts Dijon sennep
 • ½ ts honning (eller agave nektar)
 • ¼ ts bakkekorander
 • Friskjord svart pepper
 • ⅛ teskje fin kornsalt

Spicy black beans

 • 2 bokser svart svarte bønner, skyllet og drenert (eller 4 kopper kokte sorte bønner)
 • 1 liten gul eller hvit løk, hakket
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss munnspiss
 • ⅓ kopp vann
 • Havsalt og sort pepper, etter smak

Alt annet

 • 8 mais tortillas
 • 4 til 6 kopper baby arugula
 • 1 avokado, pitted og skåret i tynne strimler
 • ⅔ kopp smuldret feta
 • Raskede syltetøy eller hakkede friske reddiker
 • Valgfri garnishes: Nytjord svart pepper, rød pepperflak og / eller varm saus som Cholula

Bruksanvisning

 1. For å gjøre dressingen: I en liten bolle, kombiner alle de listede dressing ingrediensene. Visp til emulgert.
 2. Forberede de svarte bønnene: Varm olivenoljen i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk og et dryss salt. Kok, rør av og til, til løkene har myknet og snu gjennomskinnelig, ca 5 til 8 minutter. Tilsett spiskummen og lag i ca 30 sekunder under omrøring. Hell i bønner og ⅓ kopp vann. Rør, dekk og reduser varmen til en simmer. Kok i 5 minutter, fjern deretter lokket og bruk baksiden av en gaffel til å mase opp om minst halvparten av bønnene. Fjern fra varme, krydre med salt og pepper, og dekk til du er klar til å servere.
 3. For å varme tortillasene: Varm en støpejern eller non-stick skillet over middels varme og varme hver tortilla individuelt, blar av og til. Alternativt kan du varme dem direkte over en lav flamme på et gassområde.
 4. Sett alt sammen: Like før servering, kast arugulaen med nok dressing for å belegge bladerne lett (du vil nok ha leftover dressing). Spred svarte bønner ned midt på hver tortilla. Topp med skiver avokado, syltet radise, en liten håndfull kledd arugula og et dryss av smuldret feta. Avslutt med et par dråper ferskt svart pepper, rød pepperflak og / eller varm saus.

Merknader

Svarte bønner tilpasset fra min søte potet og sorte bønne tacos. Dressing tilpasset fra min kale og black bean burrito bolle.
Gjør det vegan: Hopp over feta og legg til ekstra syltet radise for å gjøre opp for fetas saltpunch.
Gjør det glutenfritt: Pass på å bruke glutenfrie tortillas.
Lagringsforslag: Oppbevar individuelle komponenter separat. Varsomt varme bønner i mikrobølgeovnen eller på stovetoppen (legg til et sprut med vann hvis de virker tørre). Kryss arugula med dressing like før servering.
Hvis du elsker denne oppskriften: Du vil også elske min Kale og Black Bean burritos og sommer squash tacos.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: