Hjemmelaget Gresskar Chai Latte

Hjemmelaget Gresskar Chai Latte

Jeg satt på sofaen den andre dagen mens visjoner av gresskarmuffins, varme chai lattes og fallende røde blader danset i hodet mitt. "Gresskar chai lattes!" Jeg utbrød. "Hvorfor har jeg ikke hatt en av dem ?! Gjør det selv til stede ?! "Noen ganger kommer inspirasjon ut av ingenting.

Da konsulterte jeg google, som matbloggere gjør i denne situasjonen, og enda en gang var jeg ikke den første personen som skulle komme opp med dette strålende konsept. Hvis du vil ha en nå, kan du bestille en på Starbucks nærmeste deg.

Uansett bestemte jeg meg for å lage min egen ideelle gresskar chai latte. Jeg ville ha en kremaktig, løk-søtet latte laget med ekte gresskar og rikelig med varme krydder. Jeg ønsket en godbit som jeg kunne nyte om morgenen (laget med vanlig chai te) eller kveld (laget med koffeinfri chai rooibos te). Jeg ville alt det uten bazillion-kalorier – ikke fordi jeg er kalorierett, men fordi jeg ikke liker å drikke kaloriene mine.

Jeg holdt tinkering med proporsjoner av ingredienser og til slutt nailed den på fjerde forsøk. Jeg brygget litt sterk chai te og la ekstra krydder fordi chai lattes på kaffebarer er nesten aldri krydret nok for meg. (Visste du at kanel er veldig bra for deg?)

Jeg brukte en base av vanlig, usøtet mandelmælk, slik at jeg kunne legge løkesirup (for den deilige karamellmakten) uten å gjøre drikken for søt. Gresskaret bidrar til litt kremhet, men den blandede latten var fortsatt ikke så rik og kremaktig som en latte laget av fullmælk.

Det var da jeg tenkte å prøve å legge til en liten bit av pilrootstivelse, som jeg har brukt i kokosmelk iskrem (som denne chai-isen!) Og mer nylig, i kremløs rød peppersuppe. Arrowroot pulver var bare billetten-jeg fikk nyte en super rik og kremaktig gresskar chai latte uten å føle at jeg hadde spist en milkshake etterpå. Hele drinken klokker i på bare 90 kalorier. Suksess!

For disse bildene ønsket jeg en kremaktig, skummende topp, så jeg la kokosflødte krem ​​til min lattes. Det gjorde definitivt drikkene mer rike, søte og overbærende, men jeg valgte ærlig dem uten. Det var litt for mye for meg.

Jeg har overhørt nok folk som bestiller lattes å vite at alles er spesielt om deres drinker (halvkrem mandelmelk latte med en pumpe sukkerfri vanilje for Sally?), så jeg inkluderer pisket krem ​​i tilfelle det er din papirstopp. Bare vet at pisket krem ​​ikke var inkludert i næringsfakta. Jeg vet ærlig ikke hvordan jeg skal beregne fakta for pisket krem, siden den er laget av krem ​​fra en kokoskanne.

Produkter som brukes i denne oppskriften

Vitamix Blender (c / o)
For mer av mine favoritt matlagingsverktøy, shoppe mine kjøkken nødvendigheter!

Gresskar krydder chai latte laget av naturlige ingredienser: gresskarpuré, mandelmælk, lønnesirup og krydder. Denne kremete, men tynne latteklokken klipper bare 90 kalorier (uten den helt valgfrie kokoskrem). Beløpene som er oppført nedenfor gir en latte så flere opp som nødvendig. Hvis du vil spare litt, tror jeg at du kan bruke omtrent halvparten teskje gresskar-pannekrydder i stedet for krydder som er oppført nedenfor. Jeg tror du kan også lage et stort parti av dette, lagre det i kjøleskapet og rewarm individuelle drinker på komfyren (visp godt å rekombinere).

ingredienser

latte

 • 1 tepose med krydret chai (eller decaf krydret chai rooibos)
 • ½ kopp vanlig, usøtet mandelmælk eller melk av valg *
 • 2 ss ekte gresskarpuré
 • 1 ss ekte lønnesirup eller honning
 • ¼ ts vanilje ekstrakt
 • ⅛ teskje kanel
 • ⅛ teskje bakken ingefær
 • Dash muskatøy
 • Dash cloves
 • Bittesmå dash salt
 • ½ ts arrowroot stivelse eller majsstivelse (valgfritt, gjør latte super kremaktig)
 • Valgfri garnishes: 1 kanelpinne eller stjerne av anis, kokosflødte krem

Valgfri kokos pisket krem

 • 1 fat (14 gram) fett kokosmælk, avkjølt minst 10 timer (kokosmælken MÅ være full fett og må kjøles i minst 10 timer. Sett en mikseskål i fryseren for å slappe av mens du er på den. )
 • 1 ss løkesirup
 • ½ ts vanilje ekstrakt
 • ⅛ teskje kanel

Bruksanvisning

 1. I en liten gryte, ta ½ kopp vann til en mild kjele. Fjern vannet fra varme, legg til teposen, og la den bratte i 4 minutter. Før du fjerner teposen, klemmer du noe vann som gjenstår ved å trykke teposen mot siden av pannen med baksiden av en skje.
 2. Tilsett mandelmælk, gresskarpuré, lønnesirup, vanilje, kanel, ingefær, muskatnøtt, nellik og salt til pannen. Pisk i valgfri pilenrørstivelse eller majsstivelse. Hell blandingen i en stativblender og bland i et minutt eller to, til komponentene er blandet sammen og drikken er fin og kremaktig. (Du kan alternativt bruke en blandingsblender, men jeg hadde mye bedre resultater med stativblenderen min.)
 3. Hell blandingen tilbake i pannen og forsiktig oppvarme på komfyren, og hell den i en krus. Topp med helt valgfri pisket kokoskrem og / eller garnér med helt valgfri kanelpinne eller stjerne av anis.
 4. For å lage kokosfløtkrem: Trekk ut den kokte kanen av kokosmelk og mikseskål. Åpne kokosmelkens krukke og skyll den faste kokoskremet i den kjølte bolle (du kan bruke det gjenværende kokosnøttvannet i smoothies). Bruk en elektrisk håndblander, slå kremet til mykt og glatt. Legg lønnesirup, vaniljeekstrakt og kanel og bland forsiktig sammen igjen for å kombinere. Bruk kokoskremet umiddelbart, eller dekk og lagre det i kjøleskapet til senere (det vil være mykt ved romtemperatur og mer fast når det er kaldt).

Merknader

* Jeg brukte Califia Farms merkevarer mandelmælk (min favoritt).Ta gjerne erstatning for din melk etter mandelmælk. Vær imidlertid oppmerksom på at denne drikkes ernæringsinformasjon og allergeninnhold avhenger mest av den melken du bruker – hvis du vil ha en nøttfri drikke, velg en nøttfri melk, etc.
Mer krydret gresskar behandler: glutenfrie gresskar havrepannekaker, vegan gresskar pecan scones og lønn-søtet gresskar muffins.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: