Sunn Chocolate Chip Granola Barer

Honning-søtet Almond Chocolate Chip Granola Bars

Jeg overlevde i utgangspunktet på granola barer i videregående skole. Forpakkede, for søte, melkesjokoladegranolabarer til lunsj og før volleyballpraksis. Hver dag. Naturligvis har jeg vært ganske utbrent på granola barer de siste ti årene.

Så min venn Sara (som jeg møtte gjennom bloggen) fortalte meg ingredienslisten for en granola bar og ba om at jeg gjenskaper dem. Jeg stoler på Saras smak i granola barer og tenkte jeg ville bedre gi disse et skudd, så jeg stoppet på nærmeste Kaldi's Coffee shop for å plukke opp en.

Jeg lagde den ut til bilen min før du peeling av emballasjen. En bit og jeg var hekta. Denne granola baren var i motsetning til andre granola bar jeg noensinne hadde møtt. Jeg smakt honning, sjøsalt, mørk sjokolade, havre og kanel på en gang – hver smak spiste på kanten av overveldende de andre, men på en eller annen måte var summen perfekt balansert. Pluss, i motsetning til de pakkede, behandlede granola-stengene, hadde jeg vokst opp med å spise, disse var legitimt sunne granola-barer. Jeg umiddelbart lagt ingrediensene oppført på baksiden av pakken til min matliste og ledet til butikken.

Det tok meg fem forsøk på å få disse granola barene akkurat. Jeg trodde Kaldi's granola barer ble baket fordi havre ikke var helt intakt, men mine bakte barer var feil. Deretter prøvde jeg no-bake barer med gammeldags havre. Mens smaken var ganske flekk på, var tekstur av havre for distraherende.

Endelig skjedde det for meg å bruke hurtigkokende havre-havre som har blitt rullet ut tynnere og koker i ca 60 sekunder for å få riktig tekstur. Hurtigkokende havre gjorde bare trikset og jeg leverte en pose pre-pakket barer til Sara som en forsinket bursdagsgave.

Jeg tror dere vil sette pris på disse også. Barene holder sammen godt, selv om hver batch jeg har laget har vist seg litt annerledes. Jeg mistenker at forskjellene koker ned til svake måleavvik mellom partiene. For de mest faste stengene må du kanskje drysse noen få flere havre i bollen – nok at du tror det blir nesten umulig å blande dem alle sammen. Når du legger litt armmuskulatur inn i det og får de havrene blandet inn, du er i virksomhet.

Du vil kanskje også tinker med mengden salt. Jeg har brukt usaltet Trader Joe's mandelsmør, som er fint og spredbart, pluss jeg kan kontrollere saltinnholdet. Jeg liker mine barer litt salt (og derfor helt vanedannende), så jeg går med hele 3/4 teskje, men du vil kanskje skalere slik at de passer dine preferanser. Du er også velkommen til å endre innblandingene også. Sjekk oppskriftene for detaljer!

Svært, ikke-bake, glutenfri granola barer laget bare med havre, mandler, mandel smør eller jordnøtt smør og sjokolade chips. Denne sunne granola barrecepten er så deilig og enkel å lage. Hjemmelagde granola barer er flotte å holde på for å reise eller når sulten streiker! Oppskrift gir 14 til 16 barer.

ingredienser

 • 1 ¾ kopper hurtigkokende havre (eller gammeldags havre, pulseres kort i en matprosessor eller blender for å ødelegge dem)
 • 1 ⅓ kopp skivede mandler
 • ⅔ kopp mini mørk sjokolade chips
 • 1 ts bakken kanel
 • ½ til ¾ teskje salt, smake (reduser om din mandel / peanøttsmør er saltet)
 • 1 kopp kremaktig usaltet mandelsmør eller jordnøtt smør
 • ½ kopp honning
 • 1 ½ ts vanilje ekstrakt

Bruksanvisning

 1. Linj en 8 til 9-tommers firkant baker med to strimler av krysset pergamentpapir, skåret i størrelse. I en blandeskål kombinere havre, mandler, sjokoladeflis, kanel og salt. Visp å kombinere.
 2. I en 2-kopps flytende målekopp måles møtemørten. Topp med ½ kopp honning og vanilje ekstrakt. Visp til godt blandet. Hvis du må, kan du forsiktig varme den flytende blandingen på stekeovnen eller i mikrobølgeovn, men sørg for at det er kult før du heller det i tørrblandingen (sjokoladeflisene smelter).
 3. Hell de flytende ingrediensene i de tørre ingrediensene. Bruk en stor skje til å blande dem sammen til de to er jevnt kombinert og ingen tørre havre forblir. Tørreren blandingen, jo mer fast barene vil være, så rør inn ekstra havre hvis blandingen virker våt.
 4. Overfør blandingen til den tilberedte kvadratbakeren. Bruk skjeen til å ordne blandingen ganske jevnt i bakeren, og bruk bunnen av en flat, rund overflate (som et kort, solid drikkeglass), dekket i et lite stykke pergamentpapir (se bilde), for å pakke blandingen ned så fast og jevnt som mulig.
 5. Dekk bakeren og kjøl i minst en time, eller over natten. Bruk en skarp kniv til å kutte stengene. For bærbarhet kan du pakke individuelle stenger i plastfolie eller pergamentpapir. Barer holder seg godt i noen dager ved romtemperatur, men jeg anbefaler å lagre individuelt innpakket barer i en frysebokspose i fryseren for best smak.

Merknader

Oppskrift tilpasset Sally's Baking Addiction og Smitten Kitchen.
Gjør det glutenfritt: Pass på å kjøpe sertifiserte glutenfrie havre.
Gjør det vegan: Erstatt lønnesirup for honningen og bruk meieriprodukter uten sjokoladeflis.
Gjør det meierifritt: Bruk meieriprodukter uten sjokolade.
Endre det: Du er velkommen til å erstatte hakkede, ristede nøtter for skivede mandler og hakket, tørket frukt for sjokoladen.
Hvis du elsker denne oppskriften: Du vil også elske min honning mandelgranola, løk peanøttsmør sjokoladechip havregrynkaker og glutenfri sjokoladekakekaker.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: