Hvordan lage perfekt Quinoa & 10 Quinoa Oppskrifter

Hvordan lage perfekt Quinoa & 10 Quinoa Oppskrifter

Jeg liker å vurdere meg selv en quinoa ekspert. Jeg har kokt a mye av det til min kokebok. Små mengder, eller mye på en gang, med krydder og grønnsaker, eller uten-jeg har gjort alt. Standard quinoa-matlagingsmetoden begynte å mislykkes meg tidlig. Min quinoa var grøtaktig og overdone, hver gang, og det kjørte meg nøtter.

Jeg prøvde å bruke litt mindre vann enn vanlig, som har blitt anbefalt andre steder. Det hjalp litt noen ganger, men andre ganger måtte jeg legge til mer og mer vann mens quinoa var matlaging. Deretter suge den tørre quinoa opp for mye av dressingen jeg la til senere.

På et tidspunkt lurte jeg på, hvorfor foreslår alle quinoa oppskrifter å dekke quinoa mens du lagrer mat? Min quinoa var alt overcooked og grøtaktig, så dekket det virket som det siste jeg burde gjøre.

Bingo! Her er trikset for perfekt fluffy quinoa: Bruk dobbelt så mye vann som quinoa, som vanlig, og kok deretter avdekket inntil quinoa har absorbert hele vannet. Koketiden varierer avhengig av antall.

Når vannet er absorbert, fjern gryten fra varme, dekk det og la quinoa dampen i 5 minutter. Det er da quinoa dukker opp i myke quinoa perfeksjon, og at er hvordan du lager quinoa riktig.

Jeg har fått ganske mange spørsmål fra dere om hvordan du kan unngå grøtaktig quinoa, så jeg måtte bare dele. Jeg skrev opp hele oppskriften og instruksjonene for deg nedenfor.

Rull ned for full oppskrift, pluss en kort video som viser teknikken min og 10 av mine favoritt quinoa oppskrifter. For enda mer quinoa inspirasjon, kan du se alle mine quinoa oppskrifter her.

Se hvordan du lager perfekt Fluffy Quinoa

Lær hvordan du lager perfekt quinoa hver gang. Jeg har prøvd alle de andre quinoa-matlagingsmetodene, og dette fungerer best. Det er lett å lage fluffy quinoa når du vet den riktige måten å gjøre det på!

ingredienser

  • 1 del ukokt quinoa (for eksempel 1 kopp quinoa-hvilken som helst farge vil gjøre – du vil ende opp med tre ganger så mye tilberedt quinoa)
  • 2 deler vann (for eksempel 2 kopper vann)
  • Salt, å smake (rundt ¼ ts salt per kopp tørr quinoa)

Bruksanvisning

  1. Skyll quinoaen: Hell quinoaen i en fin maskeavfall og skyll under rennende vann i minst 30 sekunder. Tøm godt. Dette trinnet fjerner noe bitterhet på utsiden av quinoa (forårsaket av naturlig forekommende saponiner).
  2. Kombiner skyllet quinoa og vann i en kasserolle. Bland blandingen med koking over middels høy varme, og senk varmen litt for å opprettholde en mild simmer. Kok til quinoa har absorbert hele vannet, ca 10 til 20 minutter (små mengder quinoa vil være klare nærmere 10 minutter, større mengder mellom 15 og 20). Reduser varmen etter hvert som tiden går for å opprettholde en skånsom simmering.
  3. Fjern potten fra varme, deksel og la quinoa dampen i 5 minutter. Dette trinnet gir quinoa-tiden til å åpne i små krøller, så det er fint og mykt. Fjern lokket og fluff quinoa med en gaffel. Ses med salt, til smak, med mindre du fortsetter med en annen oppskrift som skrevet.

Merknader

Betjeningsforslag: Jeg elsker å røre en drizzle olivenolje og hvitløksklær i varm quinoa for ekstra smak. Andre alternativer inkluderer hakkede ferske spinat eller arugula, eller massert kale. Friske urter og / eller tørkede krydder er fine, så vel som revet eller smuldret ost, soltørrede tomater, pitted og skiver oliven etc.
Lagringsforslag: Venstre quinoa holder godt, kjølt i 4 til 5 dager. Pass på at den har avkjølt til romtemperatur før dekning og avkjøling.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: