Jordbær, Basil og Geitost Panini

Jordbær, Basil og Geitost Panini

For en gang føler jeg meg veldig oppdatert etter helgen. Jeg ryddet opp mitt sted i går morges og forlot min gjøremålsliste for ettermiddagen, og valgte i stedet å leir ut på sengen min med en bok. Nødvendig! Senere reddet min venn og jeg våre sykler til en bar for å se Oklahoma City Thunder-spillet, for plutselig bryr jeg meg om basketball. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor kanskje det er fordi vi er i playoffs, eller fordi spillerne våre er søte, eller fordi jeg blir til min mor. Vennligst ikke si at det er sistnevnte (beklager, mor).

Uansett, denne jordbærpaninien er morder, og jeg vil gjerne gjøre det pronto, vær så snill. Ordet smørbrød faller kort som en deskriptor; dette er en panini, eller mer nøyaktig en entall panino, uansett mangel på grillmerke. Denne panino består av varme, jammy jordbær, tangy geitost og fersk basilikum sandwichet mellom gyldenbrun, buttery full hvete levain, serveres med en side av balsamisk honning dipping saus. Du vil gjøre det akkurat nå, ikke sant?

Jeg er takknemlig for at Margarita valgte sjokolade- og kirsebærpanini for denne ukens Food Matters Project-oppskrift, for nå vet jeg hvordan du kan lage panini-smørbrød hjemme uten en av de nyfangede paninikokere eller grillpanner. I utgangspunktet er det så enkelt som å lage en grillet ost og squishing den med noe tungt (finn mer detaljerte instruksjoner i oppskriften nedenfor).

Jeg visste at jeg ønsket å prøve en sjarmerende ta på sjokolade- og kirsebærpanini-oppskriften, så jeg prøvde først en geitost og kirsebærfylling, men det var ikke helt riktig. Så mye som jeg liker friske kirsebær, synes de å være cloyingly søte når de er kokte. Senere spiste jeg jordbærene ved siden av basilikumet i kjøleskapet mitt og denne panini ble født. Det er, hvis jeg sier det selv, perfekt, spesielt med tilsetning av balsamisk honningssaus.

Den balsamiske honningssausen er en super enkel oppskrift fra Alice Medrichs nye dessertkoker, Sinfully Easy Delicious Desserts. Jeg gikk ut døren da jeg fant denne kokeboken pakket inn på dørstokken, så selvfølgelig måtte jeg pause for å bla gjennom den. Da, entranced av den geniale enkelhet av oppskrifter og de uventet fantastiske bildene av Sang An, måtte jeg sette meg ned og beundre sidene mer nøye. Den balsamiske honningssausen er bare min første oppskrift å prøve fra boken, og det er så enkelt det teller ikke som en oppskrift, men jeg forsikrer deg om at det vil være mange flere. Alice Medrich er kjent for å produsere idiotsikker, velprøvde oppskrifter, og denne boken er strålende og inspirerende. Du bør nok få en kopi, slik at vi kan besatt over det sammen.

En enkel grillet smørbrød med gourmetmak, servert med en side av balsamisk honningssaus. Ingen panini press nødvendig!

ingredienser

panini

 • 2 skiver hel hvete levain brød, tynt skiver
 • 1,5 gram geitost
 • 3 til 4 jordbær
 • Noen basilikumblader, hele eller grovhakkede
 • svart pepper, nymalt
 • 1 ss smør, eller mindre

Balsamisk Honey Sauce

 • ⅔ kopp balsamicoeddik
 • ⅓ kopp honning

Bruksanvisning

 1. Spred et lag geitost over begge stykker brød. Slip jordbærene dine relativt tynt ved å kutte stykker fra utsiden av jordbærene, og etterlate senteret bak. Spred jordbær over ett stykke brød og basilikum på den andre. Stryk begge sider med sort pepper og legg basilikumssnittet med forsiden ned på toppen av jordbærskiven.
 2. Varm en liten til middels skillet (støpejern er best) over middels varme. Smelt en til to teskje smør i skilleten, og legg til smørbrød. Dekk det med en tallerken eller en passende størrelse fat og veie den ned med noe tungt, som hermetisert bønner eller en støpejernssepanna. Kok til bunnen av brødet er lett brunet, omtrent to til tre minutter, løft deretter smørbrødet fra pannen, legg til et nytt smørlag, la det smelte og returner smørbrød til å gjenta på den andre siden. Skjær hver sandwich i halv og server varm.
 3. For å lage balsamisk honningssaus, kombiner balsamicoeddik og honning i en liten kasserolle over middels lav varme. Smør, omrør hele tiden, til væsken er redusert med omtrent halvparten (15 minutter eller mer). Hell væsken i en liten bolle for å avkjøles.

Merknader

 • Panini tilpasset fra The Food Matters Cookbook av Mark Bittman. Balsamisk honningssaus fra Sinfully Easy Delicious Desserts av Alice Medrich.
 • Jeg anbefaler å lage balsamisk honningssaus først. Lagre rester for drizzling over gresk yoghurt, vaniljeis, pizza, fersken og bær.
 • Hvis du vil lage flere smørbrød på en gang, kan du prøve Bittmans andre matlagingsmetode: Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit og smør brødskivene på den ene siden. Legg brødet, smør siden ned, på et bakeplate og spred toppene med geitost. Legg til fyllinger som angitt nedenfor, og topp med en annen stykke brød, spred med geitost på undersiden og smør på oversiden. Dekk smørbrødene med et annet bakeplate og vei arket ned med noe tungt, som en støpejernspanne eller hermetikk, og la den sitte i 5 minutter. Fjern vekten og toppbakken og bake smørbrødene til bunnen av brødet er lett brunet, ca 5 minutter, og gjenta deretter på den andre siden.
 • Panini fyllingene ville gjøre for deilige full hvete quesadillas eller crostini også. For mer panini inspirasjon, sjekk ut kommentar avsnittet på The Food Matters Project.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: