Kremet Chia Pudding Oppskrift

Kremet Chia Pudding

Jeg møtte Amie Valpone i New York for noen måneder siden, på International Year of Pulse launch party. Jeg var omgitt av folk jeg ikke visste og følte seg litt sjenert, og Amie begrenset seg og introduserte seg selv og boblet over med entusiasme. Jeg var så glad.

Hun fortsatte å referere til hvor syk hun hadde vært – et tiår med kroniske sykdommer (lyme sykdom, hypothyroidism, leaky gut syndrom og mer) reduserte henne enormt. Hun er endelig helbredet etter å ha avgiftet livet sitt, fra produktene i hjemmet til maten hun spiser.

Jeg hadde det vanskelig å forestille seg denne livlige kvinnen med glødende hud å være syk og sengeteppet, men jeg kunne fornemme med den lidenskapelige tonen i stemmen hennes at hennes sykdom og utvinning var begge veldig virkelige. Motivasjonen bak nettstedet hennes, The Healthy Apple, og hennes nye bok, Eating Clean, er å hjelpe andre til å bli bedre og bedre.

Hun sendte meg en kopi av hennes bok, som er full av solid informasjon og praktiske råd for avgiftning av våre hjem og kosthold. Jeg liker å tenke jeg driver en ganske ren operasjon her, men hun har inspirert meg til å gjøre enda bedre. Jeg kan ikke vente på å gjøre henne enkel (og billig) rengjøringsløsning av oransje-infisert eddik.

Hennes bok tilbyr over 200 enkle og sunne oppskrifter (det stemmer, 200!). Chia frøpudding i frokost kapittelet fanget øyet, og jeg likte det så mye jeg bare måtte dele den. Jeg har prøvd chia frø "pudding" før og bare ikke kunne komme bak den merkelig gelatinøse tekstur. Amies versjon er imidlertid blandet med cashewnøtter og datoer for ultra kremaktig pudding. Hun la til en hvirvel av chia gel til henne, men jeg tror jeg liker mitt beste alle kremet. Det er opp til deg.

Hvis du ikke er kjent med chia frø, er de samme frø som vokser lenge og grønt på Chia Pets. De er en suveren amerikansk super mat full av fiber, protein, omega-3 og mineraler. De plump opp i små gelatinøse baller når de hviler i vann. Du kan se dem flyte rundt i flasker av kombucha disse dager. Denne pudding er første gang jeg noensinne virkelig likte dem, så takk Amie!

Denne pudding er energi tett, så det er et flott frokost alternativ. Det er så rik, kremaktig og dekadent, selv om jeg vil servere den til dessert også. Jeg elsket det på egenhånd, og med noen rester av bær fra en kokbok skyte på toppen. Enhver frukt med tropiske vibber ville være spesielt velkommen.

Jeg prøvde å røre i noen kakaopulver og mini halvtsøt sjokoladeflis (på bildet i det siste bildet), og det minnet meg om en Frosty krysset med de øyeblikkelige pudding-koppene i min ungdom. Så bra. Hvis du (eller noen du kjenner) kan dra nytte av å rydde opp kostholdet ditt og hjemme, må du ta en kopi av Amies bok, Eating Clean!

Kremaktig chia frøpudding laget med cashewnøtter, datoer og vanilje! Denne behandlingen er mye sunnere enn tradisjonell pudding. Finn også et sjokoladepudding-alternativ. Oppskrift gir 3 til 4 små porsjoner.

ingredienser

Chia frø pudding

 • 1 ½ kopper vann
 • ¼ kopp chia frø
 • 6 store datoer
 • ⅔ kopp rå cashewnøtter (hvis du ikke har en kraftig blender, vil disse sannsynligvis trenge i vann i 2 til 4 timer, deretter drenert)
 • ½ ts bakken kanel
 • ½ ts ren vanilje ekstrakt
 • Klem av havsalt

Valgfri påfylling

 • Fersk frukt: bær, skiver bananer, hakkede ananas, etc.
 • Stryk av kakaopulver, minik sjokoladeflis eller finhakket mørk sjokolade, ristet kokosnøtt, kanel, etc.

Bruksanvisning

 1. I en flytende målebeholder, kombinerer vann- og chia-frøene. Sett til side til blandingen danner en gel, ca 20 minutter.
 2. Hvis datoene dine ikke er myke og klumpete, legg dem i en bolle og hell varmt vann over dem. Legg til side i opptil 20 minutter, eller til chia-frøene er klare. Avløp.
 3. Putt datoene. I en blender kombinerer du de døde dagene med cashewnøtter, kanel, vanilje og salt. Hell i halv eller mer av chia gelen (jeg foretrekker chia frø i deres blandede tilstand, så jeg strømmet i nesten alle mine). Puree til glatt. Hvis pudding blir varm i prosessen, må du koble det til det er kaldt.
 4. Server individuelle puddingdeler med noen gjenværende chia gel swirled in. Topp med noen garnishes du vil. Oppbevar rester i kjøleskapet.

Merknader

Oppskrift tilpasset Eating Clean, © 2016 av Amie Valpone. Gjengitt med tillatelse fra Houghton Mifflin Harcourt. Alle rettigheter reservert.
Mulighet for sjokoladepudding: Rør kakaopulver til smak (litt går langt). Legg til noen mini sjokolade chips eller finhakkede sjokolade hvis du vil gå alt i!

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: