Krydret Thai Peanut Saus over Ristede søte poteter og ris

Krydret Thai Peanut Saus over Ristede søte poteter og ris

Fortell meg at jeg ikke er den eneste jenta som forlater nøklene i døren. Eller mister bilen på parkeringsplasser. Eller faller hennes lommebok på fortauet. Distraheret er mitt mellomnavn, men å begå alle tre feilene de siste ukene er en personlig rekord.

Jeg antar at jeg må fortelle historiene nå, ikke sant? Jeg starter med den beste. For noen uker siden tok jeg Cookie utenfor før jeg dro meg til sengs. Jeg var utmattet – tilsynelatende så utmattet at jeg dro nøklene i døren min da jeg lukket den bak meg. Dum, ikke sant? Neste morgen våknet jeg opp og søkte rundt på tastene mine. Jeg kunne ikke finne dem i noen av de normale stedene. Det skjedde endelig til meg for å sjekke døren. Aha! Keys. Lettelse.

Så gikk jeg ned foran skrittet, så meg til venstre, og så bilen min. Bilen min ble parkert foran brannkranen med en hvit billett flapping under vindusviskeren. Det er ikke der jeg parkerte bilen min, dere. Jeg gikk over til bilen min med trepidation og peered gjennom vinduene.

Alt i bilen min syntes å være i orden. Ikke en seriemorder i sikte. Jeg kom inn og la merke til at setet hadde blitt scooted tilbake noen få inches. Alt jeg vet om tyven (låner?) Er at han er noen få inches høyere enn meg, kjører en manuell girkasse og har en iPhone, tilsynelatende, siden han tok ledningen med ham. Det etterlater mange mistenkte.

Jeg lurer fortsatt på hva den fremmede gjorde i bilen min. Kanskje ville han bare cruise rundt i nabolaget. Kanskje han løp ut av øl og bestemte seg for å kjøre over til bensinstasjonen. Kanskje han hadde tenkt å stjele det, men skjønte raskt at det var bortkastet tid å stjele min opptaksbil og brakte den tilbake. Kanskje han droppet av noen stoffer. La oss ikke håpe det. Jeg skulle ønske han hadde slått av ting i bagasjerommet på Goodwill mens han var på den.

De andre historiene er ikke så spennende. Jeg var tretti minutter for sent til Bevs baby shower (hun har tvillinger!) Fordi jeg mistet bilen min på The Plaza. Så falt min lommebok ut av min bestemors lille, svarte pung i mellom Sur la Table og hjørnet. Heldigvis fant en god samaritan lommeboken og brakte den til kundeservice, noe som jeg ville ha gjort for ham. Alt sagt og gjort, jeg har virkelig lucked ut i alle disse situasjonene. Jeg har en seksti dollar billett å betale, men det er ikke det verste som kunne ha skjedd.

Noen ganger ønsker jeg at jeg hadde noen rundt for å fange mine dumme feil i sanntid. Jeg lager mange av dem. Jeg har deg alle, skjønt. Du forteller meg når jeg liste hvitløk to ganger i en oppskrift, eller når det er litt for mye gresskar i min pannekaker. Du gir tilbakemelding til meg i kommentarfeltet og tweet / instagram / email meg bilder av oppskrifter du har laget hjemme, noe som gjør meg super glad. Selv om jeg ikke reagerer med en gang, vet at jeg lytter og er glad for at du er her.

Denne oppskriften, for eksempel, ble inspirert av en overbevisende kommentar igjen på min søte potetfriesrecept. Carla sa: "Disse er fantastiske og er enda mer utrolige med THAI SPICY PEANUT SAUCE. Beklager å rope, men disse to tingene ble født for hverandre. Ketchup, honning, mayo-baserte sauser gjør dem ikke rettferdighet. "

Hun hørtes ut som om hun var på noe, så jeg tok en flaske San-J Thai peanøttsås i butikken og stekte opp til søte potetfries. Hun var faktisk på noe. Jeg gjorde mitt beste for å gjenskape San-Js versjon basert på ingredienslisten og gjorde det til et fullt måltid ved å legge til jasminris, rød paprika, koriander og grønt. Takk, Carla!

Fet og krydret Thai peanøttsås drizzled over stekte søte poteter og paprika på en seng av ris. Sausen ville også være flott på steker og salater, eller som en dukkert for rå grønnsaker. Dette er en sunn vegetarisk, vegansk og glutenfri oppskrift.

ingredienser

Spicy Thai Peanut Saus

 • ½ kopp kremaktig peanøttsmør
 • ¼ kopp redusert natrium tamari eller soyasaus
 • 3 ss eple cider eddik
 • 2 ss honning eller lønnesirup
 • 1 ts revet fersk ingefær
 • 2 fedd hvitløk, presset
 • ¼ ts rød pepper flak
 • 2 ss vann

Steke grønnsaker

 • 2 søte poteter, skrelt og skiver i 1 tommer lange, ½ tommers brede biter
 • 1 rød paprika, cored, deseeded, og skåret i bite-sized strips
 • ca 2 ss kokosnøttolje (eller olivenolje)
 • ¼ ts cumin pulver
 • Havsalt, å smake

Ris og garnishes

 • 1 ¼ kopp jasminbrun ris (eller et utvalg av langkornet brun ris)
 • 2 til 3 grønne løk / grønt, skåret i tynne runder (grønne og hvite deler)
 • Håndfull koriander, revet
 • Håndfulle peanøtter, knust
 • Sriracha / roostersaus på siden (valgfritt)

Bruksanvisning

 1. Prep: Ta en stor gryte med vann for å koke. Forvarm ovnen til 425 grader Fahrenheit med et rack i midten og et annet rack nær toppen.
 2. Stek grønnsakene: På en stor, rimmet bakeplate kaster du søtpotet med en sjenerøs spiseskje kokosnøttolje, spisskummen og et dryss av salt. Ordne dem i et enkelt lag, og sett til side.
 3. På en separat, mindre bakeplate kaster du paprika med ca 1 ts kokosnøttolje og et dryss av salt. Toss til lett belagt, og ordne dem i et enkelt lag.
 4. Stek søte poteter på midtstativet i ca 35 minutter, kast halvveis, og stek paprikaene på toppstativet i ca 20 minutter, kaster halvveis. Grønnsakene vil være ømme og karamelliserte på kantene når de er klare.
 5. I mellomtiden kokes risen: Når vannet er kokt, hell i risen og la det røre. Kok risen i 30 minutter, slå deretter av varmen og tøm riset. Return risen til potten og dekk potten. La risen dampe på den måten i 10 minutter.Ta av lokket, fluff risen med en gaffel og krydret med salt til smak.
 6. Gjør sausen: I en bolle, visp sammen sausens ingredienser. Hvis sausen er for tykk eller for krydret, visp i litt mer vann.
 7. Server: I skåler fordeler du ris og stekt grønnsaker. Drikk hver bolle sjenerøst med saus, og topp med et strøk av grønn løk, koriander og jordnøtter.

Merknader

Lagringsforslag: Restsaus skal holde seg godt, kjølt og dekket, i et par uker. Vekk smakerne med litt eple cider eddik eller tamari om nødvendig.

Gjør det glutenfritt: Tamari er en japansk soyasaus som har en god smak og er glutenfri, i motsetning til de fleste andre soyasauser. Jeg liker San-J-merket.
Gjør det vegan: Bruk lønnesirup i stedet for honning for vegan saus.
Andre oppskrifter du kanskje liker: min sommer ruller med krydret peanøttsaus, peanut soba nudler bolle og Thai grønn karri. Jeanine er også på en peanøttsås spark med peanøtt nudler og salat wraps.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: