Lemony Brent Asparagus Oppskrift

Lemony Brent Asparges

Kan jeg få en amen for sommertid? Det er som om universet opererer mer på bølgelengden nå, selv om det bare er et tankespill. Fuglene er kvitrende, blomstene blomstrer, dagene vokser lengre og det er fortsatt dagslys når jeg kjører til min kvelds yogaklasse. Jeg elsker denne tiden av året.

Sist helg gikk jeg ut for å spise, noe som ikke har skjedd mye på det siste. Jeg bestilte en gigantisk salat, men jeg satt over fra en mer vanlig tallerken med kjøtt, poteter og grønnsaker. Da jeg beundret de perfekt stekte gulrøtter, skjønte jeg at jeg ikke har nok side retter på bloggen. Hvor er min grunnleggende stekt gulrøtter side rett ?!

Jeg vet hvorfor jeg ikke har nok på bloggen allerede, de fleste av mine oppskrifter er godt balansert nok til å spise på egenhånd, noe som jeg vanligvis gjør. Jeg lagrer bare for det meste av tiden. Siden oppskrifter er gode å ha, skjønt. Jeg skal rette opp denne situasjonen så snart som mulig, med utgangspunkt i enkel stekt asparges. Det er en perfekt side for vårmåltider, enten det gjelder brunsj eller middag.

Ristet asparges er min favoritt. Tipsene blir litt sprø i ovnen, som jeg elsker, og smaken er mer konsentrert enn det ville være hvis du dampet eller sautéed det. Jeg decked min ut med sitron, mynte, rød pepper flak og den letteste barberingen av parmesan, men du kan holde det så enkelt som du vil. Jeg inkluderte den grunnleggende oppskriften nedenfor, pluss ideer for å endre krydderingene!

Lær hvordan du lager perfekt stekt asparges her! Denne lemonyristede aspargesoppskriften er en fantastisk vårrett som alle vil elske. Du kan krysse det, men du vil. Les videre for forslag. Oppskrift gir 2 store eller 4 beskjeden side porsjoner.

ingredienser

Grunnstegt asparges

 • 1 stor haug (ca 1 pund) fersk asparges
 • 1 til 2 teskjeer olivenolje
 • Salt, å smake
 • Friskjord svart pepper, etter smak

Mine krydder (bruk en eller alle, som jeg gjorde)

 • Zest og juice av ½ medium sitron, helst organisk
 • Sitron kiler, fra de resterende ½ sitron
 • Stryk av fint revet parmesanost (valgfritt)
 • Liten håndfull fersk mynte, finhakket
 • Lett dryss av røde pepperflak

Andre muligheter

 • Pat eller to av smør
 • Hvitløk smør
 • Lett drizzle av balsamisk reduksjon eller vanlig balsamicoeddik
 • Ristet skiver mandler

Bruksanvisning

 1. Forvarm ovnen til 425 grader Fahrenheit. Ta av de spisse endene av aspargesen (hvis du bøyer asparges i nærheten av bunnen, vil den snappe på riktig sted). Kast bort endene.
 2. Linj et stort, rimmet bakeplate med pergamentpapir for enkel opprydding. Legg asparges på arket og dryss med 1 til 2 ts olivenolje, akkurat nok til å belegge asparges lett. Stryk salt og pepper over asparges, og kast til spydene er lett belagt i olje. Ordne spydene i et enkelt lag på pannen.
 3. Bake til asparges er øm og brent til ønsket nivå av doneness (jeg kan ha forlatt minen litt lenger enn nødvendig, men jeg liker sprø tipsene). Meget tynn asparges, som det som vises her, tar så lite som 10 til 12 minutter, mens tykkere asparges trenger 15 til 20 minutter.
 4. Overfør stekt asparges til en serveringsfat og season, men du vil. Du kan holde det enkelt med en klemme på sitronsaft, eller bare parmesan, eller tilsett et smør eller dråpe balsamicoeddik. For min variasjon her revet jeg en halv sitron over aspargesen ved hjelp av en mikroplan, så klemte saften av halvparten av en sitron over den og garnerte med noen citronkiler, for godt mål. Da revet jeg litt parmesan over parabolen, etterfulgt av et lett dryss av hakket mynte og et veldig lett dryss av rød pepperflak.

Merknader

Stekt asparges tilpasset fra min asparagus frittata til KCET Food, og krydder inspirasjon kom fra What Katie Ate.
Gjør det meierifritt / vegansk: Ikke legg parmesan eller smør!
Gjør det mutter gratis: Ikke legg til mandler!

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: