Lemony Lentil og Kikersalat med Radish og Urter

Lemony Lentil og Kikersalat med Radish og Urter

Ser du alle "Skandal"? Jeg ser sjelden på TV, men jeg fant det showet på Netflix den andre dagen, og jeg er hekta. Det er dramatisk, selv såpeopera dumt noen ganger, men jeg kan ikke slutte å trykke på lek. Jeg kan heller ikke slutte å beundre hovedkarakterens garderobe. Fru Olivia Pope ser alltid så perfekt og polert ut. Hun får meg til å strekke seg rundt i stilige strøk og albue-lengde skinnhansker. Det bryr meg ikke om det er sytti grader ute! Hvor er mine fancy cashmere frakker? Hvor er mine rødsolerte stilettoer?

Sukk. Selv om jeg hadde råd til så nydelig klær, ville jeg vri min ankler i de fire tommers Louboutins og dryppe ketchup nedover de hvite silkeblusene mine. Ingen tvil om det. Heldigvis krever denne blogginggig ikke en fancy garderobe. Jeg kunne jobbe i pyjamas for alt du vet. (Kanskje jeg er! Ok, jeg er.)

Vi har nettopp slått på den primære grunnen til at jeg elsker å legge ut om mat, i stedet for mote eller interiørdesign eller til og med reise – fordi jeg får til å fremme noe som faktisk er oppnåelig. Og bra for deg. Du kan stoppe i matbutikken på vei hjem og ha denne sunne salaten til middag i kveld.

Jeg vet at jeg alltid sier dette, men denne salaten er definitivt min nye favoritt. Den er fet og lyst smaksatt, ligner på min libanesiske nyrebønnsalat. Reddene gir en herlig, krydret crunch og mint og dill gjør salat smaken levende.

Jeg har laget denne salaten et par ganger nå, med både ferskt tilberedte linser og Trader Joe's steamed linser. Det er flott begge veier, men jeg vil foreslå å bruke pre-steamed linser hvis du har det travelt. Det er en toppkandidat for potlucks og arbeidslunsjer, da den pakker godt og holder i noen dager i kjøleskapet. Tør jeg kaller det en ny klassiker?

En fersk og fylt bønnsalat smakt med sitron og fersk mynte og dill. Bruk stekte linser og hermetisert kikærter til et måltid ferdig på under 20 minutter. Denne salaten holder bra for noen dager i kjøleskapet og pakker flott til lunsj!

ingredienser

Linser (lag din egen, bruk ingrediensene under, eller bruk en 17-unse pakke med steames franske linser i stedet)

 • 2 kopper tørket svart beluga linser eller fransk grønn linser
 • 2 store hvitløksklyv, halvert i lengderetningen
 • 2 ss olivenolje

Sitron dressing

 • ¼ kopp frisk sitronsaft (ca. 2 middels citroner er verdt)
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts Dijon sennep
 • 1 ts honning eller lønnesirup
 • 1 fedd hvitløk, presset eller hakket
 • ¼ ts finfinsk havsalt
 • Friskjord svart pepper, etter smak

Salat

 • 1 kan (15 gram) kikærter, skyllet og drenert, eller 1 ½ kopp kokt kikærter
 • 1 stor haug med reddiker, skåret tynn og grovhakket
 • ¼ kopp hakkede friske, grønne urter, hakket (kombinasjon av mynte og dill anbefales)
 • Valgfri garnishes: skiver avokado, smuldret feta eller geitost, håndfull friske løvgrønnsaker

Bruksanvisning

 1. Å lage linser: Plukk over linsene for å fjerne biter av rusk. Skyll linsene under rennende vann i en maskeringsrør. I en middels potte kombinerer du linser, halvert hvitløkskrem, olivenolje og 4 kopper vann. Bring vannet til koking, senk deretter varmen til en mild kok og kok til linsene er kokt gjennom og øm, noe som vil ta et sted mellom 20 og 35 minutter. Tørk linser og kast hvitløksklærne.
 2. For å lage dressingen: Visp ingrediensene i en liten bolle. Hvis du bruker pre-steamed linser i stedet for å lage din egen, legger du til et ekstra krystallkvern med hakket hvitløk og en ekstra spiseskje olivenolje.
 3. I en stor serveringsskål kombinerer du linser, kikærter, hakkede radiser og urter. Drizzle i dressing og kaste for å kombinere. Server med avokado, smuldret ost eller friske grønnsaker hvis du vil.

Merknader

Oppskrift inspirert av Debs lentil- og kikersalat.
Gjør det vegan: Bruk lønnesirup i stedet for honningen.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: