Mega Crunchy Romaine Salat med Quinoa

Mega Crunchy Romaine Salat med Quinoa

Ser du at salat? Jeg spiste bare rester til frokost. Etter min årlige for mange potetgullsøkt ved sjøen med familien min, ønsker jeg friske, lyse, tilfredsstillende, knaske ting. Sikkert er jeg ikke den eneste!

Jeg vil virkelig fortelle deg alt om Oklahoma, og hvordan trærne krymper i brokkolifloretter og smusset blir rødt på den kjente stasjonen sør på I-35. Jeg vil fortelle deg om å møte min nyeste fetter og hvordan hun la meg holde henne i over en time (kanskje jeg hogged henne litt). Og hvordan ekstra søt Cookie er etter noen dager fra hverandre. Hun snugglet opp under min høyre albue nå.

Jeg har bare fått manuskriptet tilbake til min kokebok, så jeg har en travel uke med redigering og drikker for mye kaffe foran meg. Jeg kan endelig se målstreken. Jeg er glade for å pakke det hele opp og komme tilbake for å henge med dere i kommentarene og på Instagram. Jeg har virkelig savnet deg.

Uansett er denne salaten inspirert av en som jeg nådde for Trader Joe for et par uker siden. De kaller det "Mega Crunchy Salad with a Bite." Jeg tok en av de siste før de lukket, så det var ikke så crunchy som det burde vært, men jeg kjente potensialet.

Her er min versjon av Trader Joe's salat, som ikke er en død ringer, men nært. Min salat har hakkede romaine, radiser, gulrøtter, toasty solsikkefrø, quinoa og tørket tranebær.

Denne salaten er en stor, fargerik bolle med sunn, knasende godhet. Den pakker flott til lunsj, hvis du bare lagrer den zippy korianderlakken dressing separat. Salater er stort sett alt jeg vil spise denne tiden av året, så jeg kommer snart tilbake med flere salater.

Se hvordan du lager perfekt Fluffy Quinoa

Denne uimotståelige salaten er modellert etter Trader Joe's "Mega Crunchy Salad with a Bite." Det er lett, men fylling, sunt og brast med friske smaker. Denne salaten pakker flott til senere; Bare lag dressingen separat og kaste like før servering. Oppskrift gir 4 mellomstore salater.

ingredienser

Salat

 • ⅔ kopp ukokt quinoa, skyllet
 • 1 ⅓ kopper vann
 • ½ kopp rå solsikkefrø
 • ½ teskje olivenolje
 • En liten leder av romaine (ca 11 gram) eller en 5-til-6-unse pose med romaine, hakket i bite-sized stykker
 • 1 kopp strimlet gulrøtter (jeg brukte 2 store gulrøtter, omgjort til bånd med en julienne peeler og grovhakkede)
 • 1 kopp hakket kål (grønn eller lilla) eller brokkoli slaw
 • ½ kopp hakkede reddiker
 • ½ kopp tørket tranebær

Zippy koriander dressing

 • ⅓ kopp olivenolje
 • 3 ss limesaft (ca 2 middels lim)
 • 2 ss ris eddik
 • ¼ kopp lettpakket fersk koriander
 • 2 teskjeer honning eller lønnesirup
 • 2 mellomstore hvitløk, grovhakkede
 • ½ teskje finkornsalt
 • ¼ ts chipotle chili pulver eller vanlig chili pulver

Bruksanvisning

 1. Slik lager du quinoa: Kombiner quinoa og vann i en middels gryte. Bland blandingen med koking over middels høy varme, og senk varmen litt for å opprettholde en mild simmer. Kok til Quinoa har absorbert hele vannet, ca 10 til 15 minutter. Reduser varmen etter hvert som tiden går for å opprettholde en skånsom simmering.
 2. Fjern potten fra varme, deksel og la quinoa dampen i 5 minutter. Fluff med en gaffel, og sett til side for å avkjøle.
 3. Å skål solsikkefrøene: Kombiner solsikkefrø og olivenolje i en middels skillet. Kok over middels varme, rør ofte (forsiktig, de brenner), til frøene er duftende og begynner å bli svakt gyldne på kantene. Fjern fra varme og sett til side for å avkjøles.
 4. I en stor serveringsskål kombinere de tilberedte romaine, gulrøtter, kål, reddiker og tranebær. Når quinoa og solsikkefrøene er avkjølt, legg dem til bollen også.
 5. Forberede dressingen: I en blender eller liten matprosessor, kombiner alle ingrediensene og bland godt og pause for å skrape ned sidene etter behov. Smak og juster etter behov – det bør være zippy, men hvis det er overveldende tart, legg til litt mer kjære. Hvis du vil ha litt mer spark, legg til en annen ¼ ts chili pulver.
 6. Hvis du skal servere salaten på en gang, drizzle i nok dressing til lett frakk salaten en gang kastet (du kan ikke bruke alt), og kaste for å kombinere. Hvis du har tenkt å ha rester, lagre salaten separat fra dressingen, og kast den like før servering.

Merknader

Gjør det vegan: Bruk lønnesirup i stedet for honning.
Endre det: Denne salaten er veldig fleksibel. Du kan bruke dine greens av valg i stedet for romaine (hvis du bruker kale, som vil holde deg bedre til dressingen, må du fjerne de tøffe ribber og massere det før du legger det til bollen). Du kan også endre opp de hakkede veggie-komponentene – du trenger omtrent 2 ½ kopper totalt.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: