Orange Poppy Seed Pound Cake

Orange Poppy Seed Pound Cake

Jeg savnet brors bursdag i forrige uke. Jeg har deltatt på hver sin bursdagsfeiring til i år. Jeg antar at 23 av 24 er fortsatt ganske bra, men jeg skulle ønske jeg kunne ha vært der. Min far sendte meg et bilde av mine to yngre brødre som satt side ved side på en restaurantboks på bursdagsmiddagen. De er alle vokst opp nå, forvandlet fra ornery boys til strapping unge menn. Min burly babybror er til og med sportslig en ny overskegg. Jeg lar det glide.

Da vi var små, kunne jeg ikke sette pris på våre aldersforskjeller. Jeg var smarty-buksen elders søster, og jeg ringte dem ut på alle sine dumme feil. Jeg beklager virkelig at jeg ikke tilbyr mer støttende ord når de gjorde ting riktig. Hvis jeg kunne gå tilbake i tiden, vil jeg fortelle mitt yngre selv å la mine brødre være gutter. La dem være gutter.

Hvis jeg hadde kunnet gjøre fem timers kjøretur hjem til brors bursdag, ville jeg ha gjort ham denne kaken. Det er ikke så søtt, så jeg tror han vil like det. Min besettelse med konseptet begynte i det øyeblikket jeg la øynene på Melissa Clarks blod oransje olivenoljekake oppskrift mens du satt på korsbøyd på en hotell seng i Atlanta med i kjøkkenet med god appetitt. Blodappelsiner, olivenolje … i en kake. Bonuspoeng for yoghurt.

Jeg la merke til at Melissas oppskrift ringte til samme mengde mel som min honninghveis bananbrødrecept og begynte å lure på om jeg kunne erstatte honning for sukkeret. Hun refererte den opprinnelige kilden til oppskriften hennes, Dorie Greenspan, så det neste du vet, jeg er Googling Dories oppskrift på telefonen min og tar notater om forskjellene i proporsjoner. Hvilken væske ville jeg redusere for å gjøre opp for tillegget? Hvor mye yoghurt og olje og appelsinjuice skal jeg bruke? Hodet mitt begynte å skade fra all matte, så jeg til slutt ga opp og gikk ned.

Mitt underbevisste ville ikke la ideen gå, skjønt. Hjemme flere dager senere, kom jeg over et koselig kjøkkens grapefrukt-timian pundkake, som minnet meg om den ia Garten-yoghurtkake jeg hadde bokmerket for år siden. Og hva vet du, den oppskriften er så lik Dories franske yoghurt og olivenoljekake. Da går jeg alle sammen på en gang, faner i massevis, og går, Deb har gjort dem alle. Jeg zoome inn på bildene hennes for å se krummen for hver oppskrift og fortsatt lurer på om du erstatter sukkeret med honning og hvilke citrus smaker og jeg skjønner, jeg er helt gal. La det bli kake

Så jeg la det være kake, og jeg endte med det jeg liker å ringe, "appelsinvalmue frø pund kake". Jo lenger navn ville være "appelsin, valmuefrø, olivenolje og yoghurtbrødet kakebrød". Denne kaken har den tette tekstur og lette søthet av pund kake. Den subtile urte notater av olivenoljen gjemmer seg bak den gjennomgripende oransje smaken i valmue frø-studded crumb. Det er en enkel kake som ikke krever en elektrisk stativblander (ingen av mine oppskrifter gjør). Du merker kanskje at min loaf ikke kokte opp i midten, men jeg elsket den resulterende tette tekstur.

Kaken er en kombinasjon av alle oppskrifter referert. De grunnleggende proporsjonene kom fra Inas oppskrift, men jeg brukte appelsinjuice i brødet som Melissa, gni oransje i sukkeret som Dorie gjorde med lime, og tok Debs forslag om å legge 1/3 kopp valmuefrø til smeten. Jeg brukte olivenolje i stedet for Ina's vegetabilsk olje; Jeg tror du kan erstatte kokosnøttolje til olivenoljen for en mer tropisk smak.

Som vanlig brukte jeg hele hvetebrødsmel i stedet for allment mel. Hele hvete bakverk mel er finmalt bløt hvite hvete som fortsatt er 100% hel hvete og ubleget. Det har ikke mye av en hvete-y-smak til å begynne med, men oransje bidrar til å dekke hele hvete smaken, så jeg tør noen til å oppdage det her.

Hvis du ønsker å diskutere helse av denne kaken, antar jeg at hvor "sunn" denne kaken vil være for deg, avhenger av definisjonen av begrepet. Denne kaken er absolutt bedre for deg enn en tradisjonell pund kake, hvilket-morsomt faktum – kaller et pund mel, pund smør, et pund sukker og et pund egg. Hvis du prøver å unngå gluten, melke og sukker, er denne kaken kanskje ikke for deg. Imidlertid har jeg en oppskrift på vegansk sjokoladekake og en løk-søtet tekake. Og hvis du er glutenfri, kan jeg tilby deg litt informasjonskapsler i stedet?

Opplyst oransje poppy frø pund kake skål opp kjølige dager. Laget med hele hvete bakverk mel, olivenolje og yoghurt, er denne pund kake sunnere enn de fleste. Server skiver som det er, eller legg til en skål med is til dessert eller yoghurt til frokost.

ingredienser

 • 1 ½ kopper hvetebrødsmel eller hvitt hele hvetemel eller vanlig hvetemel
 • ⅓ kopp valmuefrø
 • 2 ts bakepulver
 • ¼ ts fin korn havsalt
 • 1 middels organisk oransje, for å gi ca 2 ts krem ​​og ¼ kopp juice
 • 1 kopp sukker
 • ¾ kopp vanlig helmelk yoghurt
 • 3 egg
 • ½ ts ren vanilje ekstrakt
 • ½ kopp ekstra jomfruolje

Bruksanvisning

 1. Forvarm ovnen til 350 grader F. Svært smør en 8 ½ ved 4 ¼ ved 2 ½ tommers brødpanne. (Ina antyder fôr på bunnen av pannen med pergamentpapir kuttet for å passe. Jeg gjorde ikke dette, men kaken holdt seg til bunnen litt.)
 2. I en middels mikseskål, visp sammen melet, valmuefrø, bakepulver og salt.
 3. Hell sukkeret i en mellomstorrelseskål. Rist alt zest fra oransje (bør gi ca 2 ts zest). Gni zest inn i sukkeret til sukkeret er oransje og duftende.
 4. Skjær oransje i halv for juice. Mål en ¾ kopp yoghurt i en flytende målebøtte og klem i ca 1/4 kopp appelsinjuice for å gi 1 kopp total væske.Visp yoghurt og appelsinjuice, egg og vanilje inn i sukkerblandingen.
 5. Når blandingen er godt blandet, vis visp i de tørre ingrediensene, inntil det er innarbeidet. Bytt til en spatel og brett i oljen, pass på at den er innarbeidet. Batteren vil bli skinnende. Hell smeten i den tilberedte brødpannen og glatt toppen.
 6. Bake kaken i 50 til 55 minutter, eller til toppen er gylden og sidene begynner å trekke vekk fra sidene av pannen; en tannpirke satt inn i senteret skal komme ren ut.
 7. La kaken avkjøles i pannen i 10 minutter, og kjør deretter en kniv mellom kaken og sidene av pannen for å løsne. Unmold kaken ved å plassere en stor tallerken opp ned over brødpannen og skru dem forsiktig ut. La kaken avkjøles til romtemperatur høyre opp.

Merknader

 • Tilpasset fra Ina Garts sitron yoghurtkake, Dorie Greenspan's EVO og Yogurt Loaf Cake, Melissa Clark's Orange Orange Olive Cake (funnet i kjøkkenet med god appetitt, tilgjengelig online på Smitten Kitchen) og Deb Perelman's Lemon Yogurt Anything Cake. Puh.
 • Zesting sitrus er super lett med en Microplane Zester / riper. Elsker den tingen.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: