Orzo Risotto med vinter squash

Orzo Risotto med vinter squash

I går kom flere av vennene mine over og vi lagde vår årlige Breakfast Club: Thanksgiving Edition måltid. Selv om noen medlemmer av Breakfast Club-mannskapet har flyttet til større byer, er jeg så takknemlig for vennene mine og forholdene vi dyrker. Det var en bittersøt dag, men likevel lystløs og full av latter, mat og vin.

Jeg er også takknemlig for at min venn Michael brakte over en fullstendig kokt kalkun. Jeg har ikke magen eller matlagingsutstyret til å bake en stor, død fugl.

Jeg insisterte på å lage en fylt vegetarisk entré etter carb-krasjet som var min familie Thanksgiving måltid. Etter å ha beundret bilder av vakker vinterkvash, bestemte jeg meg for å steke ekorneskall for å bruke som en spiselig bolle for butternut squash risotto. Jeg hadde aldri smakt vinterkvash før-både ekorn og butternut squash viste seg å være overraskende søtt, og uh, squashy.

Skriv inn tamari, som er et morsomt navn for en rekke soyasaus med en jevnere og mer kompleks smak. Jeg tempererte risottens søthet med flere dashes redusert natrium tamari, som var en fantastisk idé fra Whole Foods. Tamari har oppnådd et sete foran i min saussamling, og jeg har tenkt å prøve det på alle slags retter. Tamari her, tamari der, tamari overalt!

Jeg har redusert Whole Foods 'oppskrift på risotto-stil orzo til sin enkleste form slik at du kan gjøre den til din egen. Legg til sesongens grønnsaker, urter, krydder og ditt valg av ost til en tilfredsstillende, lett vegetarisk matrett. Bonus: Siden du erstatter orzo for tradisjonell risottos arborio ris, trenger du ikke å røre armen for å oppnå den perfekte kremholdige konsistensen!

Orzo risotto er mye enklere å lage enn tradisjonell risotto (minimal omrøring!). Jeg gjorde butternut squash orzo risotto, men du kan bruke andre grønnsaker hvis du vil.

ingredienser

  • 4 spiseskjeer (½ pinne) usaltet smør (jeg har fått unna med spiseskje eller to mindre)
  • 1 ½ kopper ukokt full hvete orzo pasta
  • 3 ½ kopper eller 2 (14 unse) bokser av vegetabilsk kjøttkraft
  • ¾ kopp revet parmesanost (vær så snill å bruke mer eller mindre ost eller en annen type ost)
  • Grønnsaker! For butternut squash risotto, jeg hakket opp en halv hvit løk, en sjalott og en mellomstor, stekt butternut squash.
  • Salt, pepper og krydder etter smak

Bruksanvisning

  1. Smelt smør i en stor, tung gryte eller nederlandsk ovn på komfyren. Saute grønnsaker som løk, sopp og hvitløk i smør til øm.
  2. Tilsett ukokt orzo og rør til kappe (ja, du vil legge til pastaen før væsken). Legg til grønnsaker som du normalt ville dampe (som paprika og courgette), og hell i begge bokser med buljong. Kok og kok til orzo er øm, ca 7-10 minutter.
  3. Fjern fra varme, rør parmesan og ferdigkokte grønnsaker (som ovnristet butternut squash eller lett dampet brokkoli) og deksel. La hvile 5 til 8 minutter. Ses med salt og pepper og tamari (det er flott med søtt vinter squash) eller persille eller … Dine valg er ubegrenset med denne oppskriften, så du forteller meg!

Merknader

  • Orzo-oppskriften serverer 4 til 6 personer. Det er flott som en hovedrett eller siderett, og det gir betydelige rester!

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: