Pære, dato og valnøtsalat med blå ost

Pære, dato og valnøtsalat med blå ost

God nådig allmektig. Hvis du gjør det samme om og om igjen og forventer forskjellige resultater, er merket av galskap, er jeg en spesiell slags gal. Du skjønner, tenkte jeg kan være Jeg kunne flytte et helt hjems eiendomsverdi og få dem organisert på en dag. Tre uker senere ser det andre soverommet mitt ut som et fotografiet studio eksploderte inni.

Jeg trodde kanskje at jeg kunne forlate byen i helgen og komme tilbake til jobb med en gang, men i går trente ikke så bra ut. Brannalarmene gikk ut i min nye leilighetskompleks for første gang, og jeg gjenoppretter fortsatt fra sjokk. Jeg forstår at brannalarmer burde være høyt, men glem defibrillatoren – det kan bringe en mamma tilbake til livet. Mine ører ache bare tenker på det.

Og i forrige uke trodde jeg kanskje at jeg ikke kunne sove for en natt for å fullføre kokbokredigeringene, som jeg klarte å gjøre – men jeg sov fjorten timer i går kveld for å hente opp. Kanskje jeg burde tillate mer tid for utvinning og formildende omstendigheter, sier du? Ja, det vet jeg. (Forresten, hvis du ikke har stemt for dekselet ennå, har du bare en dag igjen!)

Jeg prøver også å gjøre opp for all den friske, sunne maten jeg ikke spiste mens kjøkkenet mitt var i shambles. Denne grønne salaten fikk meg noen bonuspoeng i det området. Det kommer fra en ny kokebok kalt The Gourmet Kitchen av Jennifer Farley av Savory Simple, som tilbyr et utvalg av gourmetrecept med ferske ingredienser.

Du kjenner meg; Jeg kunne ikke hjelpe, men tinker med denne oppskriften. Jennifers opprinnelige oppskrift var inspirert av bacon-pakket, blåost-fylte datoer, som jeg elsket før jeg svor av baconet. Jeg likte fortsatt det uten de to stykkene ferskt tilberedt, smuldret bacon. Jeg tweaked også mengder valnøtter og blåost (litt mer valnøtter, litt mindre ost).

Denne salaten er et morsomt alternativ til min favoritt grønne salat. Det ville være et flott tillegg til ditt feriebord, eller ditt spisebord generelt denne tiden av året. Med alle de rike måltidene og feriebehandlingene blir passert, er det lett å glemme greenene!

Denne friske grønne salaten med pærer, valnøtter, datoer og blåttost er et friskt alternativ for ditt feriebord! Det er også en flott sidesalat til høstmiddager. Oppskrift gir 4 sidesalater.

ingredienser

vinaigrette

 • ¼ kopp ekstra jomfruolje
 • 1 ½ ss hvit vineddik
 • 1 ts honning eller lønnesirup
 • 1 ts Dijon sennep
 • Klype salt
 • Flere vendinger av nymalt svart pepper

Salat

 • ⅓ kopp hakkede rå valnøtter
 • 5 til 6 gram rødbladsalat, revet i små biter (ca. 5 til 6 kopper), eller vårblanding
 • 7 Medjool datoer, pitted og skåret tynn
 • 2 Bosc * eller Bartlett pærer, unpeeled og skiver i ¼-tommers tykke stykker
 • ⅓ kopp smuldret blåost (Jennifer brukte Roquefort; jeg brukte en mer generisk blåost alternativ fra Whole Foods, men jeg tror Gorgonzola ville fungere godt også)

Bruksanvisning

 1. For å lage dressingen: I en liten bolle kombinerer du alle dressingrediensene og visp for å kombinere. Smak og juster om nødvendig – jeg la til litt mer sennep og en annen klype salt.
 2. For å lage salaten: Først skal valnøtterne i en middels skillet over middels varme til duftende, omrør ofte, ca 4 til 5 minutter. Sette til side.
 3. I en middels serveringsskål kombinerer du grønnsaker, datoer, pærer og ristede valnøtter. Når du er klar til å tjene, dryss i litt dressing (du trenger ikke alt) og kaste til grønnene er lett belagt, og legg til mer om nødvendig. Server i individuelle boller med blåost sprinklet på toppen.

Merknader

Oppskrift tilpasset The Gourmet Kitchen av Jennifer Farley.
* Pære notater: Dette var min første erfaring med Bosc pærer, som du sikkert vil se igjen i en annen oppskrift. Jeg lærte at de er mer faste enn de fleste varianter, men du vet at de er modne når de gir et forsiktig trykk på nakken.
Gjør det meierifritt / vegansk: Unngå osten. Hvis du er veganer, bruk lønnesirup i stedet for honning.
Gjør det mutter gratis: Erstatt solsikkefrø for valnøtter.
Endre det: Hvis du ikke liker blåost, ville geitost være fint i stedet. Jeg tror denne salaten vil også være flott med skiver av Golden Delicious epler, i stedet for pærene.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: