Platepannestekt kylling med rotgrønnsaker - Mynutritionalpal.com

Platepannestekt kylling med røde grønnsaker

Er ikke pan pan middager bare det beste? Jeg elsker hvor praktisk og lett de er, og når de smaker like godt som denne stekte kyllingen med rotgrønnsaker, gjør det meg enda mer en troende i en panmat.

Cooks Illustrated har nylig sluppet sin One Pan Wonders kokbok, og jeg elsker det, så jeg spurte dem om jeg kunne dele en ny oppskrift fra boken (forrige uke delte jeg Quinoa og Vegetable Stew, som jeg anbefaler deg å prøve btw). Denne kakepannen Ristet kylling med røde grønnsaker er bestemt for å bli en gå til nattkveld, og jeg kan bare ikke få nok av det! Smaker er så deilig og godt balansert, pluss dette måltidet er bris å kaste sammen. Og selvfølgelig elsker jeg virkelig det faktum at det er tilberedt i en panne. Rengjøring av retter er bare ikke min tang.

Jeg liker tipset deres for å steke Brusselspirene i midten av pannen, da det ikke er så varmt som de ytre porsjonene av pannen, slik at de ikke blir overkokte da alt annet er gjort (merk at jeg spredte dem rundt litt etter baking, slik at du kunne se dem bedre, men jeg anbefaler, som de er oppført, å lage dem i midten av pannen). Jeg elsker også tilsetning av smør i denne oppskriften. Jeg delte en lignende oppskrift for noen år siden, men min manglet smør. Jeg ville også prøve sin versjon fordi den har mer smakfulle grønnsaker mens min brukte søte poteter og epler (som ikke gjør meg feil jeg elsker det også, men nå kan jeg rotere oppskriften med denne).

Det er fortsatt så mange flere oppskrifter jeg trenger å lage fra denne kokboken, og sakte men sikkert kommer jeg dit. Jeg tror neste jeg vil gjerne prøve Curried Chicken med Coconut Rice and Lime Yoghurt Sauce. Hvis du får boken, gi meg beskjed om hva du prøver å like! Hvis du vil ta en kopi for deg selv, kan du kjøpe den på Amazon.

Husk å abonnere på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev for å motta nye oppskriftsvarsler levert til innboksen din!

Følg Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter for alle de siste oppdateringene, oppskrifter og innhold.

Skrive ut

Platepannestekt kylling med røde grønnsaker

4,75 fra 8 stemmer

Har du laget denne oppskriften? Legg igjen en anmeldelse.

Utbytte: Ca 4 porsjoner

ingredienser

 • 12 ounces Spirer, trimmet og halvert
 • 12 gram rød poteter, unpeeled, kuttet i 1-tommers stykker
 • 8 sjalott, avskallet og halvert i lengderetningen (jeg brukte bare 6)
 • 4 mellomstore gulrøtter, skrelles og kuttes i 2-tommers lengder, tykke ender halvert i lengderetningen
 • 6 hvitløksklær, skrællet
 • 1 ss vegetabilsk olje
 • 4 ts hakket fersk timian eller 1 1/2 ts tørket, delt
 • 2 ts hakket fersk rosmarin eller 3/4 ts tørket, delt
 • 1 ts sukker (jeg utelatt dette)
 • Salt og pepper
 • 2 ss usaltet smør, smeltet
 • 3 1/2 lbs bein-tommers kyllingbrikker (2 splittede bryster kuttet i halvveis, 2 trommestikker og 2 lår), trimmet *

Bruksanvisning

 1. Juster stekeovnen til øvre midtstilling og forvarm ovnen til 475 grader. Sprøyte Spirer, poteter, shallots, gulrøtter, hvitløk, olje, 2 ts fersk timian, 1 ts fersk rosmarin, sukker, 3/4 ts salt, 1/4 ts pepper sammen i en stor mikseskål. I en liten mikseskål rør sammen smeltet smør, gjenværende 2 ts fersk timian, gjenværende 1 ts fersk rosmarin, 1/4 ts salt og 1/8 ts pepper. Tørk kylling med papirhåndklær og krydret med salt og pepper.
 2. Plasser grønnsaker i ett lag på et 18-tommers rimmet bakepulver, og sørg for at spiralspirene ligger i midten. Plasser kylling, hudside opp, på toppen av grønnsaker, ordne bryststykker i senter og lår og trommelstikker rundt omkretsen av arket (siden jeg bare brukte lårene, stakk jeg for det meste dem over Spirene). Pensel kylling med urtsmørk. Stek til brystene registrerer 165 grader og trommer / lår registrer 175 grader, 35 – 40 minutter, roterende gryte halvveis gjennom steking.
 3. Fjern arket fra ovnen, telt løst med aluminiumsfolie og la hvile 5 minutter (jeg har faktisk hoppet over dette trinnet). Overfør kylling til tallerken eller tallerkener. Kryd grønnsaker med pan juice, krydre med salt og pepper til smak og overfør til tallerken eller tallerkener og server deg varm (jeg sprinklet også på litt persille persille som er valgfri).
 4. * Jeg brukte bare 6 ganske store kyllinglår som alle var omtrent like stor.
 5. Oppskriftskilde: Oppskrift fra Cooks Country One Pan Wonders Cookbook
Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: