Stekt Blomkål og Farro Salat

Ristet Blomkål og Farro Salat med Feta og Avokado

Jeg har et kaninproblem. Du ser, i slutten av januar, flyttet jeg fra et travelt shoppingområde til et søvnig Kansas-nabolag som jeg fremover vil referere til som Bunnyville. Våren kommer i full kraft her i Bunnyville – gresset blir grønnere om dagen og trærne kommer tilbake til livet i strålende nyanser av rosa, lilla og gult. Solen skinner. Jeg føler at jeg bor i en scene fra Tornerose.

Og kaniner! De er overalt. Søte bomullstunter hopper gjennom bakgården, deler en tilsynelatende symbiotisk eksistens med de rike nabolagetekornene. Jeg har sett så mange som fem i min hage på en gang. Så hva er det problem her spør du? Vel, problemet er at min søte sidekicks hundeinstinkter bytter til høyt utstyr hver gang hun ser en kanin.

Cookie er rask. Heldigvis har bunniene hittil vært enda raskere. De bundet over gården til nærmeste utgangshull mens Cookie jager etter dem som en raserhund. Jeg er opptatt av at Cookie vil ta opp en kanin en av disse dagene. Da må jeg konfrontere det faktum at min valphunde er en coldblooded morder. Cue "Sirkel av livet" tema sang fra Løvenes Konge.

Et annet potensielt kaninproblem? Jeg vil vokse en hage i bakgården i år. Hvis de kaniner går etter min grønne og tomater, blir de ikke så søte lenger. Jeg tenker meg at de nibbling bort på salat mitt, pause til å kappe i ren glede.

Min venn foreslo at jeg kjøper en kommersiell blanding av jord og bunny blod for å holde dem unna, men kaninblod? Det høres så barbarisk ut, så Watership Down. Kanskje jeg bare er en stor sissy om alt dette. Kanskje dette forklarer hvorfor jeg ikke spiser kjøtt. Hvem vet.

For posten var det ingen kaniner involvert i å lage denne salaten. Det er definitivt ikke "kaninmat" heller. Det er en hjertelig salat jeg har hatt i tankene siden i fjor, etter at jeg oppdaget en stekt blomkål og farrosalat i La Jolla.

Jeg skjedde akkurat med å være i San Diego samtidig som foreldrene mine. Min venn og jeg møtte opp med dem til lunsj på George's, en upretensiøs restaurant med en bleknet, burgunder markise over inngangen. Vi gikk inn for å oppdage en fantastisk utsikt – restauranten er bygget inn i siden av en bukt som har utsikt over et glitrende, blått hav. Alt virket surrealistisk siden jeg er vant til å hilse på foreldrene mine hjemme i flat, landlocked, rød smuss Oklahoma.

Min venn og jeg følte meg litt røff etter en sen kveld (jeg er altfor gammel for tequila-skudd), men at blomkålsalat førte meg tilbake til livet. Da jeg gjenskapte det hjemme, la jeg til noen soltørrede tomater og grønnsaker til min versjon, og det viste seg ganske spektakulært.

Jeg elsker virkelig kombinasjonen av varm, garlicky farro med karamellisert, stekt blomkål og salt feta og oliven. Vær så snill å endre den opp, skjønt. Kokte kikærter ville være et fint tillegg, som en håndfull hakket persille, hakkede røde løk eller ny ristede pinjekjerner. Topp tallerkenen med et stekt egg for ekstra protein. Du kan steke brokkoli i stedet for blomkål og hoppe over olivenene hvis du ikke er i dem. Dette ville definitivt være en flott salat å pakke til lunsj neste uke, også!

Før du gikk, trodde jeg at jeg skulle påpeke det nyeste tillegget i min sidefelt, merket KATE ANBEFALER. Det fremhever min nyeste favoritt kokebok eller kjøkkenverktøy, og jeg har tenkt å oppdatere den ukentlig. Akkurat nå har den en strålende ny vegetarisk kokebok kalt Feast av Sarah Copeland. Utgiveren sendte meg en kopi, og jeg har siden hunden eared nesten hver side.

Hvis du klikker på sidelinjen for å handle på Amazon, vil Amazon gi meg en liten prosentandel av ditt totale kjøp (som 6 prosent) i stedet for å holde det for seg selv. Jeg jobber hardt for å leve av denne bloggen, så hver lille bit hjelper! Takk på forhånd for din støtte.

En varm og fylling av farro og karamellisert blomkålsalat, med greske smaker som feta, kalamataoliven og soltørrede tomater. Grønn og avokado omgir det til et fullt måltid. Denne salaten ville pakke flott til lunsj!

ingredienser

Stekt blomkål

 • 1 stor hodet blomkål, kuttet i bite-sized blomster
 • 2 ss olivenolje
 • ¼ ts rød pepper flak
 • Lett dryss fin salt havsalt

Garlicky Farro

 • 1 kopp ukokt farro, skyllet
 • 2 ts olivenolje
 • 2 fedd hvitløk, presset eller hakket
 • ¼ ts finfinsk havsalt

Alt annet

 • 15 pitted kalamata oliver, noen halvert i lengderetningen og noen skåret i små runder
 • ¼ kopp oljepakkede soltørrede tomater, skyllet og grovhakket
 • 2 gram feta, smuldret (en heaping halv kopp)
 • 1 ss sitronsaft (ca ½ sitron er verdt)
 • Friskjord svart pepper, etter smak
 • 1 avokado, skåret i tynne strimler
 • 4 håndfulle grønne grønnsaker (vårgrønnsaker, spinat eller arugula er alle gode valg)

Bruksanvisning

 1. For å steke blomkål: Forvarm ovnen til 425 grader Fahrenheit. Kast blomkålflorene med olivenolje, rød pepperflak og et lett dryss av havsalt. Stek i 25 til 30 minutter på midtstativet, drei halvveis, til blomkålen er øm og gylden på kantene.
 2. For å lage mat Farro: I en middels gryte, kombiner skyllet Farro med minst tre kopper vann (nok vann til å dekke Farro med et par inches). Bring vannet til koking, reduser deretter varmen til et mildt kokt og kok til farro er ømt på bitt, men fortsatt hyggelig seig. (Pearled farro tar ca. 15 minutter, uforberedt farro tar 25 til 40 minutter.) Tøm overflødig vann og bland i to ts olivenolje, hvitløk og havsalt. Sette til side.
 3. I en stor serveringsskål kaster du sammen den stekte blomkålen, kokte farro, oliven, soltørrede tomater, feta og sitronsaft. Smak og krydre med ekstra salt og pepper hvis nødvendig.
 4. Del avokado og grønnsaker blant fire salatplater. Topp med en sjenerøs mengde blomkål og farro salat. Fullfør platene med en ekstra klemme av sitronsaft eller drizzle olivenolje, hvis ønskelig. Tjene.

Merknader

Oppskrift inspirert av George's på Cove i La Jolla. Oppskrifter konsultert ved utarbeidelsen av denne oppskriften: min greske farro- og kikertersalat med herbed yoghurt og min curried kokosnøtt quinoa med stekt blomkål og grønnsaker. Du kan også nyte min greske salat med brokkoli og farro.
Oppskrift gir 4 sjenerøse serveringer av salat.
Lagringsforslag: Rester skal holde seg godt i flere dager. Oppbevar grønnsaker separat og skjær avokado rett før servering.
Endre det: Hvis du ikke finner farro, ville stavede bær eller hvetebær være gode substitusjoner. Du må kanskje lage disse kornene lengre. Glutenfri eaters, jeg tror dette ville være bra med kokt kortkornet brun ris eller quinoa i stedet for farro.
Gjør det vegan: Hopp over feta for en vegansk salat.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: