Rørstekt hirse - Vegetaroppskrift

Springtime Stir-Fried Millet

Kan vi bli ekte i et øyeblikk? Jeg har noen bekjente å gjøre. Før vi begynner, vil jeg imidlertid påpeke absurditeten til bildet ovenfor. Det er en bolle stablet på toppen av en annen bolle. Hvem bruker to boller når man klart gjør jobben ?! Laura siste innlegg kjørte egentlig hjem hvor dum matfotografering kan være. Jeg vil at min mat skal se ekte ut, som om du kunne grave rett inn uten at et plakatbrett støttes mot en Patrón-flaske som faller på hodet ditt (det skjedde).

Denne Saveur-tingen har fått meg til å reflektere over alle absurditeter som er bundet til denne bloggen, og en opplysende korrespondanse med Kelsey hjalp meg til å verbalisere dem. For startere, navnet Cookie og Kate. Mitt navn er ikke Kate, det er Kathryne! Min far kaller meg Kate, men jeg vil aldri introdusere meg selv i det virkelige livet som Kate. Jeg trodde Kate ville være lettere å stave, og jeg følte meg litt tryggere med et pseudonym på internett. Imidlertid er jeg og vil alltid være Kathryne, oppkalt etter min bestemor Mildred Kathryne. Jeg beklager forvirringen.

Også denne bloggen ble ikke startet som en matblogg. Det er helt tilfeldig at min adopterte hunds navn er navnet på en mat. Jeg plukket virkelig navnet Cookie og Kate fordi jeg trodde det hadde en fin ring til det og domenenavnet var tilgjengelig. Jeg er takknemlig for at navnet passer til en matblogg, men noen ganger bekymrer jeg meg om at det høres cutesy, noe som er problematisk fordi jeg ikke er en cutesy slags jente. Jeg bærer sjelden rosa, jeg legger ikke til sprinkler, og jeg loathe kaken pops.

Jeg har ikke fortalt mange av vennene mine eller min utvidede familie om denne bloggen. Av en eller annen grunn er det ok når fremmede bruker timer på bloggen min, men jeg rister i min støvler når en venn kommer til besøk. Jeg har hilst så mye av meg selv i det at jeg føler at jeg har støttet meg på en sokkel, og jeg kan ikke stå som midtpunkt.

Selv om jeg har nedsenket meg selv i mat og matlaging de siste par årene, blir jeg fortsatt nervøs når jeg lager mat til venner. Jeg inviterer dem ikke til å spise så ofte jeg vil. De fleste av mine måltider består av tilfeldige kombinasjoner av rester, som blir spist på sofaen min, med Cookie på crumb patrol.

Jeg elsker å lage mat for meg selv, fordi jeg har total frihet til å prøve nye ideer. Jeg er den eneste som må spise resultatene! Oppskriftene du finner her er de som jeg har opprettet eller testet og tweaked til de er helt riktige. Når det kommer tid til å fotografere dem, klær jeg opp mine måltider for denne bloggen som jeg ville for firmaet (fordi du er mitt firma).

Flere tilståelser: Hver eneste oppskrift på denne bloggen er vegetarianer, men jeg kan ikke motstå et sizzling stykke bacon. Jeg kan ikke holde kjøkkenet mitt rent for å redde livet mitt; retter er stablet opp på min disk som jeg skriver. Jeg har en irrasjonell frykt for løpende blommer. Jeg fortaler for å smake på en iskrem som jeg ikke besatt over de dumme fem pundene (jeg gjør). Jeg blander fancy drinker i dagslystidene for denne bloggen, men du finner meg sipping på to dollar bourbon og brus med sitron når jeg er ute med venner. Bare trodde at alle burde vite.

Jeg er alltid forbauset over at dere alle kommer og besøker mitt lille sted på internett. Jeg er ydmyk for å høre at du prøver mine oppskrifter, og så glad når du nyter dem. Handelsnotater og deling av oppskrifter med deg er en glede. Jeg er glad vi har ryddet alle disse små tingene opp fordi jeg bare tror at dere alle er de største. Tusen takk for din støtte.

-Kathryne

Denne stekt hirse med sesongens grønnsaker er trøstende, deilig og fylling. Den er perfekt for regnfulle vårdager. Jeg brukte asparges og gulrøtter her, men vær så snill å erstatte skivede brokkoli, paprika-striper eller andre tynne skiver.

ingredienser

 • 1 kopp hirse, skyllet
 • 3 kopper vann
 • Salt, å smake
 • 1 ss eller mer av organisk jordnøttolje eller vegetabilsk olje, delt
 • 1 ss ristet sesamolje, delt
 • 2 egg, slått
 • ½ tommers fersk ingefær, hud fjernet og finhakket eller revet gjennom en mikroplan
 • 2 fedd hvitløk, hakket eller presset
 • 3 gulrøtter, skiver i bånd med en vegetabilsk peeler
 • Håndfull asparges, tøffe ender knust av og skåret i 2-tommers stykker
 • ½ kopp hakkede grønne løk
 • 1 ss tamari, shoyu eller soyasaus *
 • Anbefalt garnishes: hakkede friske koriander og rød pepperflak

Bruksanvisning

 1. Kok hirse: Ta 3 kopper saltet vann til koking i en stor gryte. Tilsett hirse, lavere til en simmer og kok, dekket, i 20 til 25 minutter. Fluff med en gaffel, krydret med salt til smak og la det hvile, dekket i 5 minutter. (Du kan gjøre dette på forhånd og kjøle resten av hirse til du er klar til å varme opp skilleten).
 2. Ordne alle dine tilberedte ingredienser innen rekkevidde av komfyren. Over middels høy varme, varme halvparten av peanøtt / vegetabilsk olje og halvparten av sesamoljen i en wok eller stor skillet. Når det er varmt, hell i eggene og rør på pannen for å lage et tynt lag egg. La det settes opp (ca. 45 sekunder), brett eggene over på seg selv og kok i ca. 30 sekunder og overfør til en tallerken eller skjærebrett. La det avkjøle litt og deretter skjære det i strimler.
 3. Tørk av gjenværende egg fra pannen og returner det til middels høy varme. Legg til gjenværende olje og la den varme opp nok, slik at en dråpe vann sizzles ved kontakt. Rør inn ingefær og hvitløk og kok i ca 15 sekunder. Rør i gulrøtter, asparges og grønn løk i ytterligere 30 sekunder, omrør hele tiden. Rør inn hirse og tamari / shoyu / soyasaus i 30 sekunder, tilsett egget og lag det i ytterligere 30 sekunder.
 4. Del i to skåler og topp med noen friske korianderblad, et dryss av røde pepperflak og et lite strekk shoyu, sesamolie eller tamari, om nødvendig.

Merknader

Oppskrift tilpasset fra Super Natural Cooking av Heidi Swanson.
Morsomme næringsfakta: Du kan gjenkjenne hirse som fugl mat, men det er også helt folk mat! Heidi sier det er lett fordøyelig og høy i magnesium. Det er også glutenfritt. Jeg har spilt rundt med kokte hirse og funnet at jeg foretrekker det i salte måltider, denne er min favoritt. Du kan også legge til rå hirse til bakevarer for en morsom crunch, som jeg gjorde i min gresskarbrød.
Endre det: Du er velkommen til å erstatte kokt ris til hirse hvis du foretrekker det, men jeg elsker den nesten kremete, myke tekstur av hirse.
Gjør det mutter gratis: Bruk vegetabilsk olje i stedet for peanøttolje.
* Vent, hva er det? Shoyu er en japansk soyasaus som ikke smaker like hard eller salt som de fleste andre soyasauser. Det er imidlertid ikke glutenfritt. Substitutt redusert natrium tamari hvis du er følsom overfor gluten.
Takk skal du ha: til Native Roots Market for å levere de nydelige lokale eggene og den tørket hirse.

▸ Ernæringsinformasjon

Informasjonen vist er et estimat fra en online ernærings kalkulator. Det bør ikke betraktes som en erstatning for en profesjonell ernæringseksperts råd.

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: